Všechny fotografie: Blanka Lazarová
Zvonění na Petrově
30. 1. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
30.1.2023 20:03
Díky za zajímavé informace a hezké fotografie. Některé zvony mi zní krásně zvučně, některé plechově. Zvuk některých dokáže srovnat arytmii, zvuk jiných ji může vyvolat.
Anna Potůčková
30.1.2023 18:13
Také mám ráda zvonění. Občas slyšíme zvonění zvonů z Hostýna, záleží jak fouká vítr. Maruško Pu. zcela s Tebou souhlasím.
Elena Valeriánová
30.1.2023 17:56
Pocukrované Brno a hlas zvonů, to musí být pěkné. Já mám zvonění moc ráda. Pokud jsem někde a zrovna se ozve zvuk zvonu, tak se zastavím a s dojetím naslouchám. Zajímavý článek, mám plán vydat se někdy na jaře do Brna, snad si to splním.
Marie Seitlová
30.1.2023 17:37
Mám ráda zvony, zvonky i zvonění, ale i zvonkohru. Článek je zajímavý, o poledni v 11 jsem věděla z nějaké prohlídky Brna. Fotky z věže jsou krásné, Brno s bílým popraškem.
Alena Vávrová
30.1.2023 17:27
Článek i fotky se mi líbí, přímo na Petrově jsem nikdy nebyla, zvony mi nevadí. Úžasně velebný zážitek jsem měla, když jsem v Paříži podruhé vstupovala do Sacré Coeur a zněly zvony. Svolávaly k pobožnosti sestry tamějšího řádu. Další zážitek, až mi hlava brněla byl, když náš průvodce v bezprostřední naší blízkosti rozezněl úderem zvon v kostelíčku v Dobrši.
Libuše Heulerová
30.1.2023 16:00
Blani, hezký článek i fotky. Mám moc ráda zvony a zvonky. U nás na náměstí před vánoci je postavená malá zvonička a tak i musím každý předvánoční čas jít třikrát zazvonit!!! Mám to takový rituál!
Marie Pudichová
30.1.2023 15:00
Zvonění ráda naslouchám, pokud to není "Umíráček" ale i ten má svoje poselství. Mrzí mne, že stále přibývá lidí, kterým zvonění kostelních zvonů vyloženě vadí. Neumím si to vysvětlit, co na tom někomu může vadit, ale je tomu opravdu tak. Znám místa, kde byla sepsaná petice, aby zvony v obci zmlkly, že z toho mají někteří lidé deprese. "A já prosím, nechte zvoní znít..." Díky za článek **♥**
Taťana Veselá
30.1.2023 12:49
Ráda poslouchám zvuk zvonů a je pravda, že se vždycky zastavím, aniž bych věděla, že nás k tomu nabádají... Hezké :-) děkuji
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA