Mlynář
Foto: vodnimlyny.cz

Mlynář

31. 1. 2023
Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miloslava Richterová
Pane Berko, článek se mi moc líbí, nenechte se odradit. Ta zvířátka se měla, to by ani jinak nešlo :-)
Jindřich Berka
Ještě dovětek. Pane Zelenka také rád hraji mariáš. Spolužák za mnou přijel s bratrem, který na Gymnáziu učí matematiku a fyziku. Prý hrají ve Zlíně ligu. Se mnou, ale prohráli. Jindra mariášovou ligu. Smál jsem se jim, protože se mnou prohráli. Přeji hezký den a děkuji za komentář. Jindra
Jindřich Berka
Pane Zelenka, já mám 69 let. Kardiostimulátor, umělý kolenní kloub, cukrovku, špatně slyším, astma, ale 6 let pracuji stále v důchodu. Ještě doučuji děti 3 hodiny denně. Většinou matematiku a český jazyk. Minimálně 5 x týdně sportuji. Dnes jdu na fotbal. Jinak nohejbal, tenis, pinec a chodím do 20 km turistiku. Hodně čtu a s manželkou brázdíme hory. Rád se učím novým věcem a myslím si, že je to tréning proti alzheimerovi. Mám rád svou rodinu a lidi. přiznám se, že každému nejsem sympatický. Je to tak 50/50. S tím jsem spokojen. Jindra
Jan Zelenka
Zajímavé vyprávění. Akorát mi tam chybí, jak jste stihl při tom všem vystudovat.
Jindřich Berka
Já se tím nechlubím, není to mým účele, pouze popisuji svůj život ve mlýně. Byla to určitá část mého života. S nikým se paní Caklová nepřu. Natož s vámi. Jindra
Jindřich Berka
To vím, že jste v hospodářství vyrůstala, ale proč zpochybňujete můj život, který jsem opravdu prožil?? Vždyť z mého vyprávění musíte cítit, že je to tak. Asi se musíte pořád s někým přít. To vaše přirovnání s mým příběhem nemá nic společného. To je pitomost. Jinak když se třeba zamele výtah ve mlýně, tak je hned 50 kg šrotu, který se musí vyhrabat. Zpět to nešlo, takže krmiva jsem měl nadbytek. Jindra
Jitka Caklová
Nevíte proč "mluvím" o pohádkách??? Protože jsem v hospodářství vyrůstala, od útlého dětství do pětadvaceti let pracovala, dobře vím, co práce v hospodářství obnáší a to v pěti lidech. Vaše vyprávění mi připadá, jako když se rybáři přetahují, jakou kdo chytil rybu, nebo Puleček v Andělu na horách vyprávěl jak skvěle lyžuje, nebo když mi bývalá kolegyně v práci vyprávěla, jak v zimě na horách na lyžích zabloudila a když ji horská služba našla, tak ji se silonkami strhávali i zmrzlou kůži :-) :-)
Margita Melegova
Pekne, usmevne a hlavne mi to pripomnelo moje zacatky.
Jindřich Berka
Ovce jsme v Polsku našli. Byla to velká dřina a nestálo to zato. Je lepší si koupit maso a zeleninu v Kauflandu. Jindra
Jindřich Berka
Paní Šenberová, nevím co je na tom matoucí??? To je život, který jsem prožil, nemusí se vám líbit jakým způsobem. Napsal jsem to pro pobavení, ne pro chlubení. Také je to o tom, že život má každý ve svých rukou a ne vykládat třeba vnoučatům, že třeba nemohl studovat. Jindra

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%