Ilustrační foto: Ingimage
Toxická pozitivita. S těmi, kteří jsou moc hodní, se žije těžce
16. 2. 2023Málo se směješ! Musíš myslet pozitivně. Všechno dobře dopadne. Raduj se z každého nového dne. Pečuj o svou duši, měj se víc ráda. Když slyšíme taková slova ze všech stran, časem se začnou míjet účinkem. Místo, aby povzbuzovaly, otravují.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Antonín Nebuželský
16.2.2023 14:22
Paní Jitko. Mám kamaráda který říká :"když je ti zle, hlavně si nestežuj - nikdo tě nepolituje, ale spoustě lidí uděláš radost".
Asi na tom něco bude.. Ale možná i naopak, ani si moc nevyskakuj, nebo jak to říct, věčně ti dobře nebude, teprv pak tu radost uděláš. S toho plyne, že mlčeti zlato, mluviti stříbro, nebo jak se to říká...
Jitka Caklová
16.2.2023 13:50
Mě když se někdo zeptá, jak se mám, tak s úsměvem odpovídám, "Dobře, špatně už jsem se měla :-)".
Zdenka Soukupová
16.2.2023 13:46
Asi by vše mělo být v rovnováze, jak tu někteří píší. Mám kamaráda, který je zase dost negativní. Když zavolá, už předem vím, co zase bude. Mizerné zdraví, všechno ho bolí, všichni mu ubližují, jen on to se všemi myslí dobře; všechno je drahé (má dva domy a tři auta), politici jsou k ničemu... to se taky nedá pořád poslouchat. Ale nedovedu posoudit, jestli je to lepší nebo horší, než si povídat s tím pozitivistou. Žádného neznám.
Marie Měchurová
16.2.2023 13:41
Jsem od přírody pozitivní, a žije se mi s tím moc dobře. Vadí mi lidé, kteří si neustále na něco stěžují. S humorem jde všechno líp.
Věra Ježková
16.2.2023 13:37
Článek vítám, souhlasím s ním. Jen mi vadí chyba v poslední větě prvního odstavce.
Antonín Nebuželský
16.2.2023 11:39
Já jsem se dal na angličtinu, a tam je to normální. Na otázku "jak se máš?" se odpovídá " I am Fine" fajn i kdyby byl našinec na "smrtelné posteli".
Ale to holt takový úzus.
Marie Hrádková
16.2.2023 11:07
Ono ani nejde být pozitivní, když denno denně Rusák vyhrožuje jaderným útokem.
Věra Halátová
16.2.2023 11:03
Musíš myslet pozitivně, hlásala známá, která se přestěhovala zpět z Austrálie do Brna. Už nevím, o co šlo. Já jsem realista, tudíž tzv. informovaný optimista. Za nedlouho se léčila s psyché. Paní Hoffmanová píše na různá témata. Těžko věřit, že je odborníkem na mezilidské vztahy, na módu, na duševní stavy lidí. Já mám spíš dojem, že je potřeba všechno pojmenovat. Např. ten pojem "toxická pozitivita". Prodavačka v obchodě dala svému synovi starému 16 let pusu a řekla mu: Mám tě ráda! Jak v americké telenovele. Dnes jsem se probudila - už to je pozitivum, venku svítí slunce a můj výhled z okna je na zasněžené pohoří - pozitivum. U počítače sedím a z okna hledím proč? Protože jsem si před 2 měsíci na obecní komunikaci, kde bylo kluzko, zlomila nohu - negativum. No ale co, musím to nějak přežít. Jsem toxická? Jsem jinak zdravá, netrpím hladem, je mi teplo, ale z války v Rusku se neraduji a ze zemětřesení v Turecku také ne. Ale jsem ráda, že tam nejsem. Nejsem ani stařenka, kterou vzal po hlavě její vnuk, nejsem postižná starší žena, která odeslala cizí milion nějakému vojákovi do tichomoří. Takové lidi, o kterých paní Hoffmanová píše, neznám. Toxické pozitivisty. Jen co začnu chodit ven, začnu je hledat, jestli je poznám.
Jana Jase
16.2.2023 11:02
Myslím, že se ze všeho dělá zbytečná věda, ať si každý dělá co chce, stačí se naučit nahlas a včas říct "jdi už do p...." zaručeně účinkuje jak proti věčným optimistům, tak i pesimistům...někdy to i vyselektuje ty, kteří nám rozumí a ty, kteří si na to jen hrají...
Jiří Dostal
16.2.2023 10:47
:-) Toxická pozitivita je povětšině cíleně drzé vymezování svého prostoru a odlehčování svědomí či odpovědnosti; záměr je zjevný, když působí jako jed... včetně politického progresivismu protestantského ražení :-) Téma snad vyloupla sama doba jako aktualitu... :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA