Ilustrační foto: Ingimage
Toxická pozitivita. S těmi, kteří jsou moc hodní, se žije těžce
16. 2. 2023Málo se směješ! Musíš myslet pozitivně. Všechno dobře dopadne. Raduj se z každého nového dne. Pečuj o svou duši, měj se víc ráda. Když slyšíme taková slova ze všech stran, časem se začnou míjet účinkem. Místo, aby povzbuzovaly, otravují.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Iva Skálová
15.3.2023 21:55
Po přečtení negativních komentářů paní Caklové k článkům pana Zelenky a dokonce jeho označení za sebestředného narcise, mě začalo zajímat, o jaké články jde a pár jsem si jich přečetla. Můžu říct, že jsem si početla příjemně a pohodově. Je to jeho pohled na svět, jeho vzpomínky a jeho názory, které nikoho neuráží, ani nepůsobí pesimisticky. Cítila jsem tam i určitou nadsázku a hlavně klid.
Jitka Caklová
20.2.2023 17:25
Každý člověk je jedinečný a přesto jsme rozdílní. Psát, že "Článek je smutně pravdivý." a že "I zde, na íčku, je toho nuceného optimismu fůra.", prostě není pravda. Myslet si o komkoliv, kdokoliv, cokoliv může každý, ale napsat, že má někdo omezené vnímání světa a vůbec nemá cenu jeho příspěvky komentovat, je prostě nemorální i kdyby napsal třeba devadesát knížek. Na chvále jsem nevyrostla, vždycky jsem vytvářela cokoliv, jak jsem nejlépe uměla a když se mi něco povede umím se pochválit a proto jsem Jájínek. Sama nejlépe vím, co všechno jsem v životě dokázala, kolik úsilí vynaložila a nepotřebuji slyšet, že jsem borec, ale umím pochopit, že jsou lidé kteří to potřebují. Tak proto tohle všechno!
Antonín Nebuželský
20.2.2023 13:16
Nenapadlo mě prohlížet si něčí profily, ale když to tady paní Jitka použila, podíval jsem se. No musím říct, že pan Zelenka je borec. A že mi nikdy nepřišlo, že by byl ten, kdo by mi něco vnucoval. Takže proč tohle všechno?
Jitka Caklová
19.2.2023 07:35
V běžném životě i zde na portálu, pár toxických pesimistů vnímám, ale nevadí mi. Je každého věc, jak o druhém smýšlí a podle toho se chová/píše.
Miloslava Richterová
18.2.2023 20:21
Smýšlím jako p. Jitka, sousloví toxická pozitivita je nesmysl. Proč by měl být pozitivní člověk jedovatý? Proč by se s hodným člověkem mělo těžko žít, další nesmysl. Těžké žití je o něčem jiném. A pokud někdo někomu něco přehnaně radí či vnucuje, stačí přece slušně poděkovat a odmítnout. I diskuze může být slušná :-)
Jitka Caklová
18.2.2023 13:45
Podle mého názoru, na rozdíl od sousloví "toxický, nebo-li "jedovatý pesimista", je sousloví "toxický, nebo-li "jedovatý optimista", nesmysl. Čím si sama neprojdu, to nemám potřebu komentovat, posuzovat, nebo dokonce odsoudit.
Jana Kollinová
18.2.2023 13:06
Jsem již mnoho let singl, tak se neumím vžít do pocitů osoby žijící ve vtahu s TOXICKY pozitivním partnerem. Samo slovo "toxický" neboli "Jedovatý" mě děsí a celoživotně se snažím do styku s toxickými vztahy nepřijít. Setkala jsem se s lidmi, kteří se na základě životní tragédie změnili žebříček svých hodnot, ale aby se někdo otočil o 180 stupňů a z pesimisty byl toxický optimista, tak to snad ani nelze, ledaže by šlo o sebeklam zaměněný za sebepoznání. Ale nechť si každý žije, jak nejlépe umí, ať dá na poučky nebo ne!
Jitka Caklová
18.2.2023 12:01
Pane Zelenko, vzhledem k tomu co vše o sobě máte na svém profilu, jste pro mě sebestředný narcis, který neunese jiný pohled na svět, než je ten váš. Jak to není chvála, tak běda tomu, kdo ji nepěje. Já se s vaším pohledem na moji osobu snadno vyrovnám, neboť právě takovéto komentáře mi ukazují, jaká nemám být k druhým. Tak klidně komentujte, pro mě to cenu má.
Jan Zelenka
18.2.2023 11:23
Paní Caklovou, s jejím omezeným vnímáním světa, vůbec nemá cenu komentovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA