Úvodní foto: Věra Ježková
Osud. Osud?
11. 2. 2023Osud je obecně vnímán jako předem daný děj lidského života, který nelze změnit ani se mu nějak vzepřít. Je to filozofický a náboženský koncept, který předpokládá, že události nejen v našich životech, ale obecně na světě i ve vesmíru, jsou dopředu určeny.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
13.2.2023 16:43
Add JItka C. a Jana Š. - Myslím, že úspěchy i neúspěchy mají svůj význam. Jen nám hned nedojde, co tím chtěl "BÁSNÍK" říci.
Jitka Caklová
12.2.2023 19:56
Mám to podobně jako Jana 18:59, s tím rozdílem, že mě posilují neúspěchy, neboť mě vedou k přirozené nápravě chyby vedoucí k úspěchu, který mě sice potěší, ale dál mě nikam neposouvá. Říká se tomu usínání na vavřínech. Víra v osud je ošidná záležitost, neboť mnohdy na osud svádíme i svá špatná rozhodnutí. Nemyslím na to, co bude AŽ se sem vrátím. Momentálně žiji tady a teď, v místě, které jsem si vybrala a přítomnost je pro mě to nejdůležitější.
Jana Šenbergerová
12.2.2023 18:59
Ano, ale neberu to jako víru v něco, nýbrž poznání něčeho. Díky tomu také vím, že hlavní linie mého života (osud) je daná, ale prostředky, jakými ho budu naplňovat, záleží na mém výběru. Za svůj život odpovídám sama sobě. Jsem zodpovědná za všechna svoje rozhodnutí. Chybami se učím. Úspěchy mě posilují. Až se sem vrátím, budu pokračovat tam, kde jsem skončila. Docela prosté, ne?
Miloslava Richterová
12.2.2023 16:09
Díky za Váš článek, oslovilo mne hned úvodní foto. Na osud jsem nevěřila, dokud jsem se nezačala zabývat genealogií. Našla jsem tolik zajímavých údajů a neuvěřitelných náhod, které mne přivedly k názoru, že osud existuje. Přesto jsem zastáncem aktivního přístupu k životu.
Zuzana Pivcová
12.2.2023 13:05
Myslím, že máme danou svou životní cestu, kterou jsme si před narozením "spoluvybrali", abychom mohli celkově stoupat výš. Jdeme buď přímo nebo různými oklikami. To asi můžeme ovlivnit, k lepšímu nebo k horšímu. Děkuji, Věrko, za obsáhlou úvahu.
Jarmila Komberec Jakubcová
12.2.2023 10:00
Věrko opět jeden z Tvých zajímavých a čtivých článků. Dík.
Margita Melegova
12.2.2023 08:30
At mne potka na ceste zivota cokoliv vsechno je davno rozhodnute osudem, ten urci smer kterym se bude muj zivot ubirat. Pekne zamysleni, dekuji.
Alena Švancarová
11.2.2023 19:46
Já na osud věřím.Jsou věci,které nám byly dané už když jsme se narodili.Ale vysvětlit to tady neumím.je to složité.Jedna z věcí je úvaha paní Liškové - svou roli má také náhoda,koho na své cestě potkáme a kdo nás ovlivní.Ale i to je osud,že jsme toho člověka potkali a náš život se utvářel nějakým směrem.Ale když jsme ho potkali ještě jsme netušili kam půjdeme.Ale bylo to dávno připravené.Věřím na osud.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA