Úvodní foto Pixabay.com
Fejeton na radostné sdělení "jsem doma"
12. 2. 2023Co to vlastně znamená, když řekneme – jsem doma? Co to je – být doma? V charakteristice domova je určitě důležité, jestli člověk žije sám, v úplné rodině, či jen s partnerem nebo partnerkou. Může to pak v detailech vnímat rozdílně. Ale pořád je doma.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Soukupová
15.2.2023 13:17
Honzo, moc hezký a "silný" fejeton. V práci jsem hodně cestovala a dodnes si pamatuju ten pocit po přistání na Ruzyni nebo při přejezdu hranic zpět do Čech. Už toto pro mě znamenalo doma. A což teprve odemknutí dveří u domu!
Ludmila Černá
14.2.2023 20:15
Honzo, výstižné. Hlavně s tím uklízením. Absolutně si neumím představit, že bych o to své "doma" přišla. Když byly záplavy, pochopila jsem, proč to lidi tak špatně snášeli. Domy vyschnou, všechno jde opravit, ale oni přišli o to, co měli rádi a co nahradit nešlo. Staré fotografie, dopisy, recepty po mamince, oblíbené drobnosti, které dělají náš domov naším domovem.
Alena Tollarová
14.2.2023 08:53
Doma je doma. Ráda z domova vycházím a ještě radši se do něj vracím. Pojem doma nevnímám jen jako náš byt. Při každém výjezdu někam dál řeknu při návratu "Už jsme doma" pokaždé, když na obzoru uvidím z krajiny vystupovat Říp.
Eva Mužíková
13.2.2023 11:35
Jendo, ve svém článku o bydlení v novém domově jsem psala, že tady jsem OPRAVDU doma. Přestože jsem se také několikrát stěhovala cítím, že tady je ten pocit opravdového domova nejsilnější.
Soňa Prachfeldová
13.2.2023 09:43
Krásné vyjádření, "Kde domov můj" ano je to bezpečí, jistota, láska přítomná i minulé vzpomínky. Jsou to blažené chvíle spánku, nebo hlava a nohy v teple, když jsou venku vichry a lijáky. Domov je pro mě celá naše země, dříve, když byly ještě i okresy vyznačeny na značkách aut, vždy jsem se radovala, když jsem viděla známou značku někde daleko. Domov je opravdu tam, kde máme i své srdce, naše já.
Jan Zelenka
12.2.2023 20:24
Přesně tak, paní Velková. V jedné glose jsem napsal, cituji: "Je až paradoxní, že se člověk musí dostat hodně daleko, třeba až na druhý konce světa, aby se svému domovu přiblížil."
Jana Jurečková
12.2.2023 20:23
Domov je jen jeden, je tam, kde se cítím šťastně, v bezpečí, v klidu. Mám pocit jako malé dítě u své maminky. V ložnici spí kocourek a já odkládám vysávání, abych ho nevzbudila....Děkuji za krásné dojemné vyprávění.
Alena Velková
12.2.2023 20:11
Hezká úvaha a úplně chápu to hledání lejster :-)) ... a pro pocit, že jsem doma mi někdy stačí i to, že přistanu v Praze na letišti nebo překročím hranice a řeknu si: "Konečně doma!"
Věra Ježková
12.2.2023 17:10
Jendo, hezké zamyšlení. U tebe doma se mi líbí. I v tvé milované Lilii. :-) O svém domově jsem napsala, jak víš.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA