Ilustrační foto: Pexels
Měl bys zhubnout! To se už nesmí říkat, je to body shaming
20. 2. 2023Body shaming je nový název pro to, čemu se dříve říkalo ponižování či šikana. Jenže v současné hyperkorektní a přecitlivělé době se pod tento pojem zahrnuje i to, co bývalo považováno za naprosto neškodné, dobře míněné doporučení.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Monika Monca
20.2.2023 18:04
Anglicky nebo česky, i negativní věci se dají říct slušně.
Ono je rozdíl, říct "Máňo nežer, seš tlustá bečka" , nebo "Máňo, nechceš začít zase jezdit na kole? Tenkrát zamlada ti to moc slušelo..."
Hana Řezáčová
20.2.2023 10:49
Jejda, to jsou věci! Na moji osobu se dopouští mé okolí, jak jsem si zde přečetla, body shamingu co chvíli - pořád mi říkají: jez, ať přibereš :-)
Věra Halátová
20.2.2023 10:36
Vždy byli lidé vychovaní a nevychovaní. Vždy byli lidé taktní a netaktní. Vždy byli lidé hubení a - neříkalo se tlustí - při těle, silnější, plnoštíhlejší, atd. Je ovšem fakt, že v předchozích generacích bylo víc těch hubených, než těch korpulentních. Je fakt, že hodně náctiletých má nadváhu. Moje snacha říkala vnukovi - necpi se tím sladkým, seš tlustej. Já jsem s ním ráno cvičila, sprchovala se ve studené vodě, když byl u mne, tak denně několik kilometrů pěšky nebo na kole. Když u mne byl na prázdninách, tak turistika, plavání a práce v domácnosti a na zahradě. Vyrostl, je to vysoký, štíhlý mladík. To pojmenování kdečeho anglickými výrazy... To začalo přílivem amerických filmů a telenovel už tím: Máš problém? Nechceš si o tom promluvit? Rozvázala se mi tkanička u bot. Co s tím budeme dělat? Taky jsem si vzpomněla na Františka Nepila, v jednom svém fejetonu napsal, že babička mu říkala: Fando, ty funíš, jak když jde prase z bukvic! (Protože byl tělnatý už jako dítě). Dodal k tomu: Ona byla nevzdělaná, ona nevěděla, že mi způsobuje "trauma". Zdá se, že mu to trauma nezpůsobilo. Byla jsem u ortopeda, problém s achilovkou. Měla byste trochu shodit! Takže on se na mne dopustil "body shamingu"? Měla bych s tím něco dělat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA