Ilustrační foto: Pixabay
Valentýn, Santa Klaus a Děda Mráz mi nic neříkají
18. 2. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
21.2.2023 19:56
Pane Berko, je mi líto, že jsem vás nepochopila. Celý článek mi připadal zapšklý: všechno je špatně a lepší to nebude. Jsou lidé, kteří i v Americe jako přistěhovalci našli takové projevy solidarity, že se s nimi do té doby nesetkali. A nadšeně to vyprávěli dál. Třeba mě.
Jindřich Berka
19.2.2023 13:07
Paní Faldynová, přeji hezkou neděli, setkávám se zde s tím, že lidé nepochopí nebo nechtějí poznat proč to vlastně píši. Co je nosnou myšlenkou? Místo toho hledají v článku chyby. Samozřejmě. že historii MDŽ znám, mám aprobaci na dějepis pro střední školy. Jde o to, že odmítám americký individualismus, ale jsem pro evropskou solidaritu a peníze jsou až na druhém místě. Tím neříkám, že jsou to jako lidi jsou Američané špatní nebo dobří. Jako jinde ve světě. Jen ten jejich styl života zaměřený individualisticky nemusím. Zákazy potratů a tresty smrti také nechci. Jindra
Marie Faldynová
19.2.2023 09:08
Pane Berko, i ten Den matek sem z Ameriky zavlekla manželka TGM, pokud si to dobře pamatuju. MDŽ je připomínka stávky žen taky v Americe. Naše generace živé Američany neviděla, já čtu s chutí americké křesťanské knihy o vztazích. Jsou pro mne přínosem. Jinak věřím tomu, že i Amíci jsou různí. Přijímat jakýkoliv národ "i s chlupama" je nesmysl. Se všemi Američany naše církev nespolupracuje, ale s těmi, co přijedou třeba učit angličtinu je radost kamarádit.
Jan Zelenka
18.2.2023 23:05
Pane Berko, obávám se, že tyto názory, se kterými vřele souhlasím, umřou s naší generací.
Alena Velková
18.2.2023 18:22
Já si myslím, že Ježíška jsme si uhájili, a že nám ho nikdo nevezme. Nicméně v dnešním podání je i Ježíšek konzum, který začíná hned po Dušičkách, někde i dřív...Obchodníci chtějí vydělat, ale my přeci nemusíme nakupovat jak zběsilí, pokud nechceme, ne? Takže mě nikterak neuráží, když mladá generace slaví Valentýna, je to svátek zamilovaných, a to je pozitivní. My na to zvyklí nejsme a už si ani nezvykneme. Nevím, jak nákladné dárky si mladí dávají, ale kytička udělá ženě radost vždycky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA