Svatební foto Vlasty a Josefa. Z archivu D. Řeřichové
Příběhy starých fotografií I: Pražská větev
20. 2. 2023Všiml si té vysoké dívky již několikrát. Vyzařovala z ní jakási hrdost, kráčela rychle a vznosně, neuhýbala očima. Nosila jednoduché, ale kvalitní šaty podle poslední módy. Pro mužské oko lichotivé, neboť sukně se z důvodu nastupování do tramvaje zkrátila do půli lýtek.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
20.2.2023 10:26
Zajímavě a dobře napsané. Jako dítě jsem byla na pohřbu jednoho strýce, ležel doma v rakvi, dodnes ho tam vidím. Dřív se to tak dělalo.
Blanka Lazarová
20.2.2023 08:08
Danielo, velmi obdivuji tvůj styl psaní. Rodinná historie v tvém podání je velmi působivá, už se těším na pokračování. Děkuji za sdílení.
Taťana Veselá
20.2.2023 08:01
Danielo, úplně jsem ztratila slova a přijde mi, že každé, které napíšu, není dost výstižné. Děkuji za nádherný životní příběh přenádherně citovaný... Vy to prostě umíte :-)
Dana Puchalská
20.2.2023 07:42
Danielo,s chutí jsem si přečetla příběh I. A už se těším na další pokračování. Děkuju.
Anna Potůčková
20.2.2023 07:24
Danielko to je moc krásný příběh a krásně zpracovaný. Četla jsem pomalu na jedno nadechnutí. Když zemřela moje babička, což je řádku let, byla jsem tuším v 1. nebo 2. třídě tak také si pamatuji jak jsme ji do rakve pokládaly sv. obrázky a také karafiáty okolo ní. Hluboce lidský příběh od Tebe za nějž moc děkuji!
Soňa Prachfeldová
20.2.2023 07:16
Také se mi líbí pojetí vyprávění o předcích. Oni jsou naši součástí. Bez minulosti by nebylo přítomnosti.
Vladislava Dejmková
20.2.2023 07:09
Moc zajímavý způsob zpracování krásného příběhu. Je to velmi působivé.
Marie Ženatová
20.2.2023 06:15
Milá Danielko ♥ , ze srdce moc a moc děkuji za překrásný, lidský a velmi dojímavý rodinný příběh. Po ránu mne velmi oslovil - jak formou zpracování tak vřelým citem. V několika úsecích jsem se i já tak vrátila do svého zajímavého dětství a mládí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA