Ilustrační foto: Ingimage
Dva senioři a jedna appka
18. 2. 2023Z toho, co se děje ve společnosti v posledních měsících, začínám mít dojem, že se všichni senioři sypou do jednoho pytle označeného nálepkou “Na obtíž”. Nehodlám o tom polemizovat, to by bylo na dlouho. Jen se chci podívat na tuto skupinu lidí z jiného úhlu pohledu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
21.2.2023 14:07
Čím dál tím více se dobrovolně zapojujeme do sítí,kde používáme ty všechny vymoženosti,ale zároveň se o nás vlastně všechno ví : co nakupujeme,na co se díváme, co komu píšeme,kde jsme.....Já nechci mít tzv. blbotelefon,stačí mi normální, se kterým se jen telefonuje. Sice si nemůžu dát slevu do Lidlu,ale zase nejsem až tak dohledatelná.Mobil každý den večer vypnu a ráno zase zapnu. Jiné věci řeším na PC na notbooku,a taky ne každý den.Pokrok ve vědě na jednu stranu pomáhá,ale na druhou velice svazuje,aniž si to uvědomujeme.
Vladislava Dejmková
20.2.2023 07:11
Maruško, tvoje otázky mobilu mě zaujaly. to si povídáš s nějakým chatbotem/robotem či umělou inteligencí?
Marie Měchurová
19.2.2023 20:11
Chytrý mobil mám u nás doma jen já. Mirek má pořád svoji první Nokiu. Mám svého osobního asistenta - vnuka. Bez něho jsem často ztracená. Už se ale postupně lepším. Využívám Georga, aplikaci Lidl. Moc se mi líbí, že můžu i mobilovi položit otázku a on mi na ni odepíše.
Antonín Nebuželský
19.2.2023 19:57
Snažím se to naučit manželku, ale dokud tady budu, tak se to nenaučí. Ale co potom, oni ti mladí s ní nebudu mít tu trpělivost. A že se dnes nikdo nechce zabývat nějakým papírování, tomu možná taky rozumím, oni to totiž ani nebudou umět. Jen si pořád vymýšlejí nějaké důležité " formuláře, aby zdůvodnili proč tam přes všechnu tu techniku musí být ve stále větším počtu. Proto taky za chvíli nebude nikdo fyzicky dělat. Myslel jsem že se toho nedočkám, a hle, je to tady...
Jitka Caklová
19.2.2023 18:50
Evo, to jsme na tom stejně :-) zatím na to mám "lidi", tak raději pracuji na zahradě, nebo si užívám výlety na koloběžce, zrovna dnes bylo hezky, tak mám dalších 15 kilometrů :-)
Zdenka Soukupová
19.2.2023 13:39
Vlaďko, palec nahoru. Mám taky chytrý telefon, ale on je, uličník jeden, pořád chytřejší, než já. A hlavně rychlejší. Syn mi sem tam něco nového přidá a vysvětlí, ale já to musím chvíli zkoušet, než se mi to zažije. A sama bych si něco nového asi netroufla nainstalovat.
Eva Mužíková
19.2.2023 11:23
Když tak přemýšlím proč mám dosud jen tlačítkový mobil docházím k závěru, že asi nejsem neschopná zvládnout veškeré dovednosti těch chytrých. Ale jsem spíš pohodlná učit se něco nového.
Jan Zelenka
18.2.2023 23:10
Nebylo jednodušší koupit v krámu nový sešit za pár korun? Jinak máte můj obdiv. Já takový telefon nechci.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA