FOTO: Jan Zelenka
Fejeton lavičkový
23. 2. 2023Taková lavička, to je přímo magické místo. Kdyby mohl člověk jako ta malá muška nepozorovaně poletovat sem a tam a naslouchat hovorům lidí, asi by se dozvěděl mnoho zajímavého.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
23.2.2023 16:58
Laviček není nikdy dost. Jen musí být dobře připevněné, any nezměnily majitele. U nás je jich málo, připomenu na obci. Moc hezké :-)
Hana Polednová
23.2.2023 16:43
Jendo, hezké lavičkové povídání. Škoda, že u vás lavičky vozí do skladu? Proč? U nás na sídliští je laviček hodně a i přibývají. Já si ráda sednu na lavičce sama, když jdu na procházku, zvláště teď, jak už svítilo sluníčko. Píšeš, že nemáš s kým sedět na lavičce, vždyť máš Britney. Určitě by se jí to líbilo, když oba nemůžete moc chodit. Jen tak sedět a pozorovat cokoli, bylo by to fajn, ne?
Jan Zelenka
23.2.2023 16:31
Vážení, děkuji vám za komentáře. Pane Dostále, Lavičku v jasmínu jsem si kvůli vaší poznámce dvě hodiny prozpěvoval. Až jsem si ji pustil v podání Yvetty Simonové na Karaoke.
Jiří Dostal
23.2.2023 14:06
:-) Jo, každý to má nějak a před boží velikostí to může být o jednom - Jako školní špunt jsem bavil přeslechy, "kéžlavička" patřila k nim, a to podle Zikánova a Ducháčova cajdáku "Lavička v jasmínu" (kéž lavičko, kéž bys promluvila,/ vždyť ty vlastně dávno patříš k nám./ Ruka má tě kdysi poranila,/ když jsem vyryl srdce a v něm monogram./ Tys nás tenkrát spolu seznámila,/ polibky jsi kryla jasmínem,/ o štěstí jsem v objetí tu snila...) Ještě jsem nedospěl a svými přeslechy jsem na Žlutém kopci v Brně na lavičkách ve špitálním parku nechtěně bavil onkologické pacienty při spontánních besedách, hlavně ale za mého nejistého naslouchání; při návratech s všelijakými recidivami zůstali mi zemřelí už besedníci stálou připomínkou oněch laviček, stačilo přivřít oči a mohl jsem kreslit do skicáku i s povahami... :-) Lavička jako pro všechny věky "Odpočívej v pokoji" :-)
Naděžda Špásová
23.2.2023 14:04
Taky si občas na nějakou lavičku sednu, většinou je to v přírodě. Ve městě jsou obsazené tmavšími spoluobčany. Jendo, spisovatele nezapřeš, hezky napsané.
Dana Puchalská
23.2.2023 13:52
Vzpomínám si na jednu tetu, která chodila den co den pravidelně na setkání s kamarádkami. A když jsem se jí zeptala,kam tak mi řekla :,,Přeci na lavičky,kam jinam."
Zdenka Soukupová
23.2.2023 12:55
Mě to lavičkové posezení zatím nepostihlo. Ale přiznávám, že ráda posedím v létě venku, ale v nějaké zahrádce u kavárny s kávičkou nebo dvojkou vínka. Samozřejmě s nějakým dobrým parťákem.
Marie Měchurová
23.2.2023 12:32
Na lavičkàch ráda sedávám někde uprostřed parku, na hezkém náměstí nebo na nádvoří historického objektu a snažím se okolí dostat do paměti. Při tom nejraději mlčím, když si ale někdo přisedne, ráda si popovídám..
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA