Labyrint digitálního světa: Čárový kód a QR kód
Úvodní foto: Pixabay, fotografie v textu: Vladislava Dejmková

Labyrint digitálního světa: Čárový kód a QR kód

28. 2. 2023

Pojďme spolu odkrýt malý kousíček digitálního světa. Čárový kód i  QR kód jste už určitě viděli. Víte k čemu slouží a jak ho můžete využít?

internet technologie
Hodnocení:
(4.9 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Seitlová
Vlaďko, děkuji za článek, je zajímavý. Něco používám, něco začnu.
Hana Šimková
Tak na tohle si už určitě nezvyknu a ani nemám chytrý telefon. Za chvíli už vůbec nebudu moci komunikovat, protože i když někam zavolám a chci se na něco zeptat, nikdy se mi neozve živý člověk, ale nějaká elektronika, která mě někam odkazuje a možná, že ví, kam asi půjdu . UŽ ASI DO PR.........
Soňa Prachfeldová
Vlaďko pěkně jsi mě poučila a vysvětlila náramně. Zatím internetové platby poctivě klasicky vyplnuji, tohle je výborné. Ten vývoj je neskutečný, neumím si představit, kdyby byla nedostupná elektřina. Na ní je skoro celý náš život závislý. Až děsive pomyšlení.
Dana Puchalská
Vlad'ko, parádní článek. QR kódy s úspěchem využívám hlavně u e-receptů.
Martina Růžičková
Díky za přínosný a zajímavě a srozumitelně podaný výklad. :-)
Hana Polednová
Vlaďko, díky za perfektní informace i historii. Přesně tak, čárové kódy nás již doprovázejí téměř všude a na QR kódy si zatím zvykám. A tak jak popisuješ, zjednodušují nám práci a můžeme získat spoustu informací díky nim.
Taťana Veselá
Vychytane jste manzela poucila, pekna sazka :)
Daniela Řeřichová
Vlaďko, díky za perfektní článek o historii čárového a QR kódu. Ten je pro mne v posledních letech nedílnou součástí pro placení i informace všeho možného.
Libuše Heulerová
Vlaďko, bezva poučný článek napsaný zábavnou formou...díky za něj!!!
Alena Velková
Přínosný článek, občas s přečtením QR kódu bojuju :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%