Úvodní foto: Pixabay, fotografie v textu: Vladislava Dejmková
Labyrint digitálního světa: Čárový kód a QR kód
28. 2. 2023Pojďme spolu odkrýt malý kousíček digitálního světa. Čárový kód i QR kód jste už určitě viděli. Víte k čemu slouží a jak ho můžete využít?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Šimková
2.3.2023 08:21
Tak na tohle si už určitě nezvyknu a ani nemám chytrý telefon. Za chvíli už vůbec nebudu moci komunikovat, protože i když někam zavolám a chci se na něco zeptat, nikdy se mi neozve živý člověk, ale nějaká elektronika, která mě někam odkazuje a možná, že ví, kam asi půjdu . UŽ ASI DO PR.........
Soňa Prachfeldová
1.3.2023 07:25
Vlaďko pěkně jsi mě poučila a vysvětlila náramně. Zatím internetové platby poctivě klasicky vyplnuji, tohle je výborné. Ten vývoj je neskutečný, neumím si představit, kdyby byla nedostupná elektřina. Na ní je skoro celý náš život závislý. Až děsive pomyšlení.
Dana Puchalská
28.2.2023 22:09
Vlad'ko, parádní článek. QR kódy s úspěchem využívám hlavně u e-receptů.
Hana Polednová
28.2.2023 12:24
Vlaďko, díky za perfektní informace i historii. Přesně tak, čárové kódy nás již doprovázejí téměř všude a na QR kódy si zatím zvykám. A tak jak popisuješ, zjednodušují nám práci a můžeme získat spoustu informací díky nim.
Daniela Řeřichová
28.2.2023 09:53
Vlaďko, díky za perfektní článek o historii čárového a QR kódu. Ten je pro mne v posledních letech nedílnou součástí pro placení i informace všeho možného.
Libuše Heulerová
28.2.2023 08:51
Vlaďko, bezva poučný článek napsaný zábavnou formou...díky za něj!!!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA