Ilustrační foto: Pixabay
Díky, tati
28. 2. 2023Sedím v bistru autoservisu a mám před sebou nejméně tři hodiny čekání na pravidelnou servisní prohlídku, včetně mytí. A protože s tím počítám, beru si s sebou počítač. Čas mi tu s ním utíká mnohem rychleji a hlavně zcela nerušeně… na rozdíl od domova.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
28.2.2023 17:39
Hanko, často jsem si na vás vzpomněla, když jste se tak dlouho neozvala, zda jste v pořádku po tom těžkém úrazu. Fajn, že už je nejhorší za vámi. Klobouk dolů, jak otevřeně píšete o vašich vztazích, ne každý by se takto otevřel. A třeba je to dobře a pomáhá to vykročit dál, uvědomit si, co a jak. Také bych někdy chtěla být více se svými syny, ale respektuji jejich život, jejich soukromí a jejich ženy. A nakonec mám ráda svůj klid a ráda se stýkám se svými vrstevníky, se kterými máme podobný svět. My i naše děti, žijeme svým životem a pokud chceme aby vztahy byly dobré, tak je dobré si být i trochu vzácnější. Přeji vám mnoho zdraví a klid a štěstí pak hledejme hlavně v sobě. Nic není zadarmo.
Hana Švejnohová
28.2.2023 16:10
Je to tak, Lenko... někde něco chybí, jinde přebývá. A jen potvrzujete, že si s sebou každý z nás nese stopy výchovy a zvyklostí z dětství. Někdo dodržuje odstup a nechodí na hřbitov, jiný to zase s frekvencí kontaktů přehání... Vybalancovat rodinné vztahy bude vždycky dobrodružná pouť, která nikdy nezaručí ideální stav pro všechny. Ale žít se dá spokojeně i s dílčími úspěchy...
Lenka Kočandrlová
28.2.2023 15:34
Přečetla jsem si váš příběh se zájmem,jsem asi stejný ročník,jako vy.Ovšem já bych nikdy nechtěla cpát se do rodin mých dětí,jsem ráda,že jsou samostatní a nás rodiče nepotřebují. S příslušníky jejich rodin se v podstatě nestýkám,pro mě jsou skoro cizí osoby. Na vnouče,až povyroste, se budu vždy těšit,ale nikdy se nebudu vnucovat,podbízet a násilně se lichotit do jeho soukromí. My jako rodina nebyli nikdy zvyklí na neustálé návštěvy příbuzenstva,u nás se nechodilo na hroby - ani jsme žádné neměli. Takže i já jsem zvyklá na odstup,nechat žít, ale rádi se určitě máme. Knížka se napíše raz-dva,ale co je psáno,je tím pádem dáno, těžko pak se asi vysvětluje, co tím autor vlastně myslel a proč to vůbec psal.
Miloslava Richterová
28.2.2023 15:02
Jsme lidé různí, jedněm vadí, že babička se nezajímá, láskou ani časem nehýří, jiným vadí, že babička by s dětmi ráda život sdílela. Je prima, když se řízením osudu sejdou ti, co mají o životě stejné představy a spokojenost je na obou stranách. Pokud to nevyjde a lidé, co by si rozuměli, se nesešli, nezbývá, než se s tím vyrovnat. A někdy se i stane, že lidé časem změní názor. V každém případě děkuji za sdílení, rozumím Vám velice, přeji hodně zdravíčka a knížku si přečtu :-)
Jana Šenbergerová
28.2.2023 14:26
Hanko, přečetla jsem jedním dechem. Někdy i nezávislost na čemkoliv nebo komkoliv může napáchat dost škody ve vztazích, natož jakákoliv závislost. Přeji vám, ať jste brzy zcela fit a spokojená.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA