Ilustrační foto: Pexels
Poslanci po pěti dnech rozhodli: důchody v červnu vzrostou v průměru o 760 korun. Teď je na řadě Senát a prezident
4. 3. 2023Debaty, porady, obstrukce, uštěpačné poznámky, urážky, nadávky. Tak to vypadalo u řečnického pultu, v lavicích, kuloárech a klubech Poslanecké sněmovny v posledních pěti dnech. Důvod? Jednání o důchodech.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladimír Mrázek
5.3.2023 14:08
Koalice prohlasováním snížení valorizace ukázala, že dodržování zákonů nemíní respektovat. Je to nebezpečný precedens, může se líbit snad jen paní Škopánové, která žije zřejmě v jiném světě.
Helenka Vambleki
5.3.2023 14:03
Paní Škopánová, odpovídáte mi: " Vláda nemůže stavět startovací byty nevlastní stavební společnost. Ryze českou obchodní síť rovněž vláda vytvořit nemůže, protože nepodniká v potravináířství." Proboha, já nechci, aby mé navrhované projekty stavěli či zřizovali ministři nebo poslanci, ale aby to umožnili, schválili. Už se nedivím, že se nestaví třeba dálnice, protože, jak píšete a poučila jste mne, vláda nemá stavební firmu na stavbu silnic a dálnic. Už vím, proč je málo doktorů a zubařů, protože vláda není profesorský sbor na jejich vzdělávání. Už vím, proč nejsou některé léky, protože vláda nemá výrobu a velkosklad léčiv. Už vím, proč máme tak drahou energii, protože z vlády se netáhnou dráty do chléva od pantáty...konečně jste mi otevřela oči a budu toho zakopaného psa hledat jinde.
Olga Škopánová
5.3.2023 13:53
Křik dítěte, kterému rodiče nekoupí vysněnou hračku, protože je moc drahá, i když ji před tím slíbili.
Jana Jurečková
5.3.2023 12:31
Podle zákonné valorizace měly důchody narůst v průměru o Kč 1.770,-. Pokud k tomu nedojde, jedná se o podvod a obrovskou ostudu. Ostatní řeči jsou jen výmluvy. Toť můj pohled na věc.
Olga Škopánová
5.3.2023 12:07
Paní Kopecká nevím, kde se vzal ten názor, že důchodci leží všem v žaludku já ten pocit nemám. Já jen nechci, aby moje děti v budoucnu museli platit obří dluhy, které jsme jim my svou nezodpovědnou fiskální politikou nechali. Navíc pokud jste ten článek četla tak tam je to přece napsané. Čili nikdo si nic nevymýšlí.
Eva Kopecká
5.3.2023 11:47
Ale četla, paní Škopánová, četla. Že jsou důchodci chudáci nikde nepíšu. A zatím se tedy škrtá jenom jim. I když se jistě časem dostane na všechny. To se nebojím. Jen říkám, že podle dosud platných pravidel mají důchodci nárok na plnou částku. Tohle je styl honem honem ukázat, že něco děláme. A důchodci leží ostatním v žaludku. Jakoby ten valorizační zákon vymysleli oni. Jestliže dneska někdo řekne, když jim to teď sebereme, budou se jednou naše děti mít líp, beru to jako bohapusté ničím nepodložené kecání. To, jaký budou naše děti za dvacet let mít důchod, nikdo dneska neodhadne. To záleží na různých věcech a ne na tom, že se v březnu sebere každému důchodci tisícovka.
Helena Votíková
5.3.2023 10:43
Vadí mi, že lednové zvýšení platů poslanců - podle zákona - je v pohodě a dopad na další roky nikdo neřeší. (Jo, měli zmrazené platy, ale jejich platy nejsou malé ) A tyhle drobky valorizace pro seniory - podle zákona - najednou vadí. Roční důchod a měsíční plat.... Nerozumím tomu.
Hana Rypáčková
5.3.2023 09:22
Taky se říká: " Komu se to nelíbí...." Ve svém okolí vidím. Ten na zimu v Mexiku, v Egyptě, v Thajsku, přinejmenším v tuzemských termálech... Na horách víc důchodců než dětí.. Nic netrvá věčně...Na každého jednou dojde...Atd.
Miloslava Richterová
5.3.2023 08:10
Paní Š., to nejsou brýle, ale klapky na očích, nevidíte ty zbytky kdysi dobře fungujících podniků? Ty jsou z doby, kdy se chodilo do důchodu v 54, lidé se rekreovali na podnikové chatě nebo v lázních, lékaře měli závodního a děti se učily bez asistentů. Jistěže špatné hospodaření začalo před lety, ničení prosperujícího státu, tahle vláda jede v zaběhnutých kolejích, jen je vylepšuje. Můj včerejší pohled: velké pole plné čerstvě postavených domů na prodej, hypotéku, dříve už se tam zjara pracovalo, uprostřed toho sídliště rozbitá, zarostlá budova bývalých kanceláří státního statku. Smutných obrázků je plno, jen je vidět. V některých továrnách se natáčejí horory, i u nás ..
Olga Škopánová
5.3.2023 07:47
Paní Kopecká důchodci nejsou takoví chudáci jak píšete, mnozí z nich pracují, mají úspory na rozdíl od mladých mají splacené hypotéky a bydlí ve svém. Chápu, že nikomu se nelíbí, když nedostane peníze, ale důchodci nejsou jediní, kterým se škrtá. Jistě tisícovka nikoho nezabije, v konečném součtu je to ale několik miliard, jak je napsané v článku výše, který jste asi nečetla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA