Moje setkání s chatbotem
FOTO: Vladislava Dejmková, AI generátory

Moje setkání s chatbotem

13. 3. 2023

Možná jste si všimli, že se v poslední době stále častěji objevují v médiích nejrůznější informace o umělé inteligenci. Často se skrývají pod zkratkou AI tj. zkratka z anglického pojmu “artificial intelligence”.

Hodnocení:
(5.1 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Votroubek
Skvělý článek. Děkuji. Hezký den.
Marcela Pivcová
Jsem přesvědčena, že by bylo také pro mě zajímavé setkání s takovýmto robotem, avšak asi bych si netroufla mu položit nějakou otázku - alespoň v současné době ne. Zatím si stále myslím, že bych raději komunikovala s lidmi. Měnící se tón hlasu, pohled člověka a snad i lidský úsměv asi technika nenahradí.
Miloslava Richterová
Vlaďko, děkuji, prima a moc zajímavé.
Jana Kollinová
Vlaďko, děkuji za zpětnou vazbu na moji otázku. Asi uvítám chatbota jako diskuzního partnera v é singl domácnosti. :-)
Anna Potůčková
Prima článek a zajímavý. Co dříve jsme vnímali jako nemožné a téměř považovali za pohádku, tak dnes mnohé je z toho realita.
Zuzana Pivcová
Je to velmi zajímavé, díky, Vlaďko, jen si ale mimoděk vzpomenu na Čapkovu "R.U.R.". Zneužít lze všeho, i když původně zamýšleného s tím nejčistším úmyslem. Překvapil mě též komentář Jany T.
Vladislava Dejmková
Odpověď chatbota na otázku, jaké má IQ: Jako umělá inteligence nemám IQ, protože to je měřítko intelektuálního kvocientu, které je vytvořeno pro lidi a měří jejich schopnost řešit určité typy problémů. Já jsem strojový model, který byl vytvořen k tomu, aby poskytoval odpovědi na různé dotazy a vykonával úkoly na základě dat a algoritmů. Moje funkce spočívá v interpretaci a zpracování jazyka, nikoli v měření schopností.
Zdenka Soukupová
Vlaďko, díky za srozumitelný článek o technice, které já jako naprostý laik moc nerozumím. Tady jsem pochopila alespoň to základní. Já se ale stejně vždy radši potkám se živým člověkem. Zvlášť po tom, co mi taková chytrá AI v bance nedokázala odpovědět na jednoduchý dotaz a musela jsem si tam stejně zajít osobně. Ale pokrok nezastavíš, já vím...
Libuše Heulerová
Vlaďko, bezva článek a hlavně srozumitelně napsaný!
Vlasta Ledlová
Vlaďko díky za skvělý článek. Připomněla jsi mi krásné chvíle. Před lety jsem dostala od dcery tehdy na trhu nové zařízení Geogle Home (váleček cca 10x13 cm) . Po zapojeni stačilo říct: “Ok Geogle” a potom zadat svůj dotaz nebo příkaz. A dostali jste odpověď nebo také omluvu, že toto ještě neumí. Po propojení s televizí nám tenhle přístroj pouštěl písničky, které jsme chtěli a mnoho dalšího. Bohužel tehdy pouze anglicky. Ale to nám nevadilo a s vnuky jsme si u toho zažili spoustu legrace. Dnes už je to jen historie a pokrok šel dál.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%