Přemýšlení seniorky: Dovolte nám zažívat pocit, že jsme stále potřební a platní členové společnosti
Ilustrační foto: Pexels

Přemýšlení seniorky: Dovolte nám zažívat pocit, že jsme stále potřební a platní členové společnosti

23. 3. 2023

Narodila jsem se v roce 1957 a patřím do sociální skupiny, kterou shrnují pod pojem důchodce, senior či starší člověk. Zkoumají nás, popisují nás, říkají nám, jak se máme smiřovat s přibývajícím věkem.

Hodnocení:
(4.3 b. / 39 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Když už jste zmínila WHO, není to náhoda, že byla založena v roce 1948? Všechno je jejich dlouholetý plán, jak plnohodnotné jedince přetvořit, z jedné strany na masu otroků a z druhé strany na stádo poslušných oveček. V tomto roce to byl poslední hřebíček do rakve, je mi líto.
Monika Sikorová
Jen pro pořádek, pokud jste se narodila v roce 1957 vychovala 2 děti a pracovala 35 let, byl Váš důchodový věk 60 let a cca 8 měsíců... a ne 64, jak je uvedeno v článku.
Helena Šebková
Bylo mi tenkrát 22 let, studovala jsem a jezdila jsem za babičkou do domova důchodců. Bylo jí 95 let. Dívala se na svoji vnučku, které otec (babiččin syn) i matka zemřeli. Sledovala, co jí říkám a pak pronesla jednu větu "Promarnila jsem život". Nechápala jsem, co tenkrát říkala, chlácholila jsem ji, že přece byla v Itálii v mládí, kde si našla dědečka, že zažila dvě světové války, tak ví, co je život..... Dnes začínám chápat, co tím myslela..... Pokud starý člověk dokáže odpustit vše, co mu kdo kdy udělal, dívat se na život s láskou a porozuměním, projevit laskavost a pochopení, když ti mladí padají "na hubu" a zmítají se v tlaku doby, to je asi to, co dává starému člověku hodnotu. Kéž bych jednou toho byla sama schopna.....
Jiří Dostal
:-) Současný náš společenský řád si žádá generační rozdělení stylem třídění plevele a zrna; je třeba tržně zhodnotit seniorský potenciál, třeba katastrofou a potřebností pohotovosti k prosté práci... :-)
Olga Škopánová
Spokojenost s vlastním životem a pocit užitečnosti si každý musí zařídit sám a nemůže žádat, aby mu ji zařídil někdo jiný.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%