FOTO: Jana Mesarčová
Po čem asi ta naše vnoučata, žijící v dostatku, touží?
19. 3. 2023Je mi 40 + DPH. Mám tři vnoučátka, kterým přes mé pracovní povinnosti ráda věnuji můj neúprosně tikající čas. V zápětí, když vrátím vnoučátka rodičům a zůstanu si sama sobě, raduji se nad společnými prožitky s milovanými dětičkami.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
18.10.2024 14:36
Moc hezká úvaha i vzpomínky. Připomněla jste mi, že jsme s mladší sestrou dostaly parádní hnědé teplákové soupravy s béžovými náplety. Vždycky jsem se cítila nejlíp mezi kluky a v kalhotách. Celé léto jsem trávila v kraťasech. Mou největší touhou bylo přečíst všechny knihy z městské knihovny a nemuset dělat nic jiného. V tom se mi moje vnoučata nejvíc podobají. Na rozdíl ode mě si vystačí s mobilem. Mám je moc ráda, i když jejich způsobu života moc nerozumím. Zbytečně se jim do něho nepletu. Pro mě je to o preferencích. Ty naše se od sebe hodně liší.
Simona Ježková
30.4.2023 07:48
Krásný příspěvek. Úplně se v něm vidím a to mi je 38. Ani oholit podpaží jsem si nemohla. Prý si mám hrát a ne řešit jak vypadám. Takže sebevědomí na nule asi do 30 a maminky jsem se chodila zeptat na vše do 23... Takže to u svého dítěte dělám jinak. A vše mu vysvetluju, mluvim o svých pocitech, když narážím na hranice pevně si za nima stojím a neustupuju jen říkám NE. A pak mu vysvětlím proč. Jsou mu 4 roky a k norozeninam chtěl jen dort. Prý ten s autem co jsem vyráběla loni, tak letos s dinosaurem. Co taky jiného když všechno má... Netouží po ničem. A po oslavách ty má rád. Má všeho dostatek oblečení, sladkosti, hračky (když je to drahé tak mu prostě řeknu, že to koupit nechci, že pokud to bude chtít k Vánocům tak na to treba ušetřím. A za měsíc už to nechce) Naši rodiče byli vychování v komunismu kde se vlastní názor trestal, vyčnívat bylo nežádoucí. Tyhle lidi vychovali lidi co zažili válku... Těžko říct jak moje výchova syna poznamená ale jednoduchý to mit určitě nebude. Ostatně jako každá nová generace. Pojďme se nepovysovat, ale hledat co nas spojuje.
Soňa Prachfeldová
21.3.2023 07:59
Také jsem kdysi toužila po spoustě nedosažitelných tehdy věcech. A bylo jich dost. Hrála jsem na housle, chtěla klavír, nebyly peníze. Chtěla jsem zpívat ale ne na besídkach hudební školy. Mnoho, mnoho dalšího. Dnes snad ta naše vnoučata ničem netouží, nebo řeknou nevím. A tak si někdy lámu hlavu, čím je prekvapim.
Miloslava Richterová
20.3.2023 12:07
Měla jsem na víkend vnoučka, toužil jen po jediném - být v dosahu wifi.
Taťana Veselá
20.3.2023 11:26
Jani, to se vam povedlo :) precetla jsm jednim dechem a zaver nema chybu. Rada bych vam poslala srdicko, ale obcas se zmeni v otazniky, zkusim... ❤️
Hana Rypáčková
20.3.2023 08:45
Zdá se mi, že vnoučatům se splňuje vše, po čem touží. Když starší
/ sourozenec /už měla dlouhé vlasy , mladší /3/ si je dělala z punčocháčů a mopu, než jí narostly.. Kluci chtěli lego a tablety. Při poslední návštěvě Honza /10/ řekl, že by chtěl mír. Něco neobvyklého, asi to má ze školy. Ale nevěděl, jestli mír je neválčit nebo i nehádat se. Já měla mnoho nesplněných přáních . Místo klavíru harmoniku, psa nikdy, kočka byla druhý den vrácena , když nakadila mamce do lodičky.. Maminka stále upravená, to mne nechávalo vždy chladnou...
Jiří Dostal
20.3.2023 07:52
:-) "Ach, kdeže loňské sněhy jsou a dávná dětská trápení", vzdychá dědek sklerotik :-)
Alena Velková
19.3.2023 21:12
Hezká vzpomínka...taky jsem chodila ostříhaná na kluka, proti čemuž jsem se vzbouřila ve třetí třídě a pak jsem až do dospělosti měla vlasy do pasu...a po čem děti touží? nejstarší vnučka už od 5. třídy chce být veterinářkou, druhá cvičitelkou psů, vnuk chce mít kočičí útulek a ti další dva jsou ještě moc malí :-))
Marcela Pivcová
19.3.2023 19:25
Myslím, že pro oblečení jsem měla se Zuzkou podobný vkus, musela jsem ale nejdříve projít změnou z nenápadné holky, kdy jsem chodila do tanečních v jednoduchých silonových šatech, v botách na nízkém podpatku a s dlouhými copy, které už vůbec nebyly v módě. Nehty bez laku - ten mi jako "klavíristce" nebyl dovolen. Změnou vzhledu jsem se začala zabývat společně se Zuzkou - ale ona byla vzhledem k méně rokům proti mně nápadnější. Zato jsem si pak, vedle minisukní a kalhotám "do zvonu" ještě užila různé délky i barvy vlasů. Nyní chodím nejraději v džínách a svetru, boty stále bez podpatkú, pracně vyrobený odstín vlasů neměním - jen udržuji. Dnes už ani nevím, po čem jsem tehdy toužila, maminka o mně říkala, že nevím, co chci. Asi měla pravdu.
Marie Měchurová
19.3.2023 19:19
Také si moc užíváme chvíle prožité s vnoučaty. A po čem touží? Ti nejmenší tři bratři - jeden chtěl mobil, jeden rybičky a jeden glóbus. Už jim to bylo splněno. Jen ten mobil je na určený čas.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA