Všechny fotografie: z archivu Julie Vargové
Carpe diem, senioři
27. 3. 2023Cink! Přišla esemeska. Vyndala jsem ruce ze dřezu, utřela si je a klikla na displej mobilu. "Sraz základky se koná 25.3. od 14 hodin v Litvínově v restauraci Srdcovka. Do 20.3. napiš, jestli přijedeš. Jarka."
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
27.3.2023 14:21
Taky se scházíváme ze spolužáky ze ZDŠ, z gymplu i z nástavby. Máme z toho radost,člověk je bere jako dávné známé a spojují nás určité stejné prožitky. Musím přiznat,že jsme před lety jednoho spolužáka hromadně nepoznali,tak nějak nás zmátly bílé vlasy a fousy....
Hana Řezáčová
27.3.2023 13:27
Hezké čtení! Jen mne v článku zarazilo, že se někteří spolužáci nepoznávali ... Když jsme měli sraz (jen naše třída) poprvé po čtyřiceti letech , poznala jsem všechny - holky se skoro nezměnily (jen jedna malounko přibrala, ale pořád to byla Hela :-)), kluci teda zmužněli, objevily se šediny, pleše, či vousy, ale pořád byli k poznání ... Nebyl problém každého poznat dle vzhledu a , vím, že jsem si na srazu uvědomila, že je všechny poznávám i po hlase - okamžitě mi ty "ušní" vzpomínky naskočily ... Při srazu po padesáti letech to bylo stejné - no, a letos nás čeká 55 , už se těším ...
Zdenka Soukupová
27.3.2023 13:24
Jano, moc hezky popsané setkání. My máme letos 50 let od maturity. Hrozné číslo. Kde jsou ta léta, kam tak rychle zmizela? Ale nic si z toho neděláme. Máme připravený sraz s veselým programem a všichni se těšíme. Scházíme se tak jednou za dva roky a vždycky je to moc fajn. A se základkou bude velký sraz příští rok.
Marie Seitlová
27.3.2023 12:19
Na základní i střední školu ráda vzpomínám a srazy máme s obou pravidelně. Setkává se nás dosti. Ze střední máme nyní již každý rok a už se těším, je to 21.4.2023.
Miloslava Richterová
27.3.2023 12:07
Díky za pěkný článek. Se spolužáky ze ZDŠ se scházíme celá léta, pravidelně a rádi mezi sebou máme i naše milované učitele, mají to tak všechny ročníky, které je i s p. ředitelem zažily. Měli jsme bezvadnou partu hlavně díky nim, vedli pro nás kroužky, hráli jsme divadlo, fotografovali, zpívali ve sboru, věnovali se turistice, pěstovali na školní zahradě, vyráběli různé výrobky v zimě. Takovou školu bych svým vnoučatům přála a ne se šikanou, jako dnes. Nedivte se, paní redaktorko, že nesouhlasím, když napíšete, že moje mládí za moc nestálo, nic o tom nevíte a pořád to opakujete. (Promiňte, Jano, napsala jste to moc pěkně.)
Giovanna Otta
27.3.2023 11:55
Tak to jsme se občas nejspíš potkaly někde na chodbě nebo v jídelně...
Na 3. ZDŠ v Litvínově VI jsem chodila v letech 1962 - 1971. Zdravím a aẗ se vydaří i ten další sraz!
Jitka Caklová
27.3.2023 10:54
Krásně popsané pocity z let dávno minulých. Na vzdory skutečnosti, že pro mě 4 roky školní docházky na II. stupeň ZDŠ byly nejtristnějším obdobím mého života, jsem od prvopočátku pořadatelkou třídních srazů, na které zvu všechny. Slovy jednoho spolužáka, srazů se pravidelně zúčastňují "bouďáci", premianti, kteří to "někam" dotáhli nikoliv. Tak uvidím, třeba nás 15. dubna překvapí :-)
Daniela Řeřichová
27.3.2023 10:01
Moc hezký optimistický článek. Fotografie ze základky mám všechny. Ale škola již neexistuje a nikdy se nepodařilo uskutečnit setkání, i když jsem snahu měla. Vám přeji i další pěkný sraz.
Soňa Prachfeldová
27.3.2023 09:14
Měli jsme poslední setkání ze ZDŠ těsně před kovidem, tak snad se letos sejdeme. Je moc fajn, se se všemi vidět, vidět, jak na nás čas zapracoval, ale stačí první slůvka a hle, polřád je to ta samá Hana, Jana, Dana, jen o životní příběhy zralejší.
Alena Tollarová
27.3.2023 09:09
Společné fotografie třídy ze základky mám, ale nikdy potom už jsme se nesešli. Jak jsme to jenom dělali, že bylo tolik dětí ve třídě a fungovalo to? Krásné vzpomínání :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA