Ilustrační foto: Pixabay
Doteky
26. 3. 2023Slovo dotek je pojem vícevýznamový. A vyvolává ve většině případů pozitivní emoce. Dotek, dotknutí, styk, kontakt. Je to způsob sdělení, které se přenáší bezprostředním kontaktem z jednoho člověka na druhého. Třeba dotekem lidské ruky, tváří, či tělem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Polednová
2.4.2023 18:05
Jendo, moc hezké a přeji Ti ještě hodně krásných a milých doteků v Tvém životě.
Jan Zelenka
28.3.2023 15:06
Pane Vrbo, ke slovu dotek si můžeme skutečně přisadit mnohé. Vzhledem k tomu, že se po většinu života zabývám biblickou a židovskou historií, při našem putování po Jordánsku a Izraeli jsem ten dotek historie Předního východu pocítil velmi silně. Ale nevyhýbám se ani jiným, příjemným dotekům. Děkuji vám za komentář.
Jitka Caklová
28.3.2023 14:22
S odstupem dlouhých let jsem nabyla dojmu, že jsem robot s Duší člověka, naprogramovaný na rukodělnou činnost a jiné doteky nebyly do programu nainstalovány :-) Na druhou stranu, když procházím dům, který jsme stavěli, rozkvetlou zahradou, která byla stavebním pozemkem s hromadami písku, které jsem proházela. To je podob a významů doteků, které mám uloženy v srdci a dnes jsem ráda, že vím, o čem můj život je. Dík za článek, který i mě přivedl k zamyšlení nad doteky ♥
Martin Vrba
28.3.2023 13:31
Doteků se opravdu můžeme dočkat i tam, kde si toho ani ostatní nemusí všimnout. Na Jižním městě v Praze postavil architekt vysoký dům, sledoval jsem tu stavbu. On ten moderní dům ukončil netradičně. Střecha byla moderní a ze skla, ale jakoby se ten dům opičil od nedaleké vilky, která takovou střechu také měla a byla s tím tvarem mezi ostatními vilkami sama. Všimnul jsem si té inspirace, nikdy jsem se s tím architektem nesetkal a bylo mi příjemně - pohladilo mne to - rozuměl jsem mu a bylo mi to blízké. Bylo v tom řečeno i poselství: Stojíme na hlavách našich otců a dědů, pokračujme v jejich dílu a neurážejme je, protože neznáme jejich problémy a potíže, ve kterých oni žili a tvořili. Takovým krásným dotekem a pohlazením byla pro pamětníky i zpráva, že Libeňský nebude stržen a že podoba Libeňského mostu zůstane zachována i po celkové opravě a rekonstrukci. S tímto mostem je doslova spojen můj život, kousek od něj pracoval můj táta, tam na špičku jsme se chodili koupat a maminka, když byla ještě mladou krásnou vysokou dívkou z něho dokonce skákala do Vltavy. Ano, doteků mezi těmi, kteří ten most v roce 1928 stavěli a nyní ho současníci budou opravovat a citlivě rekonstruovat, budeme přímými svědky. Děkuji Vám pane Zelenko za krásné zamyšlení, které i mne vyprovokovalo k zamyšlení se nad doteky.
Jindřich Berka
28.3.2023 06:58
LIDÉ , DOTÝKEJTE SE V KAŽDÉM VĚKU, NEJEN V MLADŠÍCH LETECH. NEMUSÍ TO BÝT DOTEK EROTICKÝ. KAŽDÝ HŘEJE. JINDRA
Marie Měchurová
27.3.2023 19:00
Pane Zelenko, promítla jsem si zpětně svůj život. Myslím, že na doteky byl docela bohatý.
Jana Jurečková
27.3.2023 13:47
Při mých vzpomínkách se mi vybavil dotek ticha. Stalo se tak před 30ti lety v lese za Karlovou Studánkou. Byla jsem tam sama se synem a jedinými společníky byly smrkové stromy kolem dokola. To neskutečné ticho jsme nejen cítili ale dotýkalo se nás. Snad jako nějaké pohlazení. Nikdy na něj nezapomenu. Příroda je tam hodně zrádná, zabloudili jsme. Až náhodní turisti nám ukázali cestu a my se šťastně dostali na autobus a odjeli domů.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA