Ilustrační foto: Ingimage
Stěrače stírají...
31. 3. 2023Mám pro vás praktický tip, který šetří hodně času, nervů a chrání nás před případnými obtížemi. Pro nápad jsem získala inspiraci v Japonsku. Tamní železnice je považována za jednu z nejbezpečnějších. Je zajímavé, co dělají strojvedoucí ve vlaku. Řídí se metodou „Ukaž a řekni“.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Hašková
1.4.2023 10:39
To je moudré. Dělám to podobně, tím, že jsem sama, bylo by pro mě moc nepříjemné něco zapomenout.
Blanka Lazarová
31.3.2023 15:27
Mám to taky tak. Bez mantry PENĚŽENKA MOBIL BRÝLE z domu neodejdu. Díky za článek.
Libuše Křapová
31.3.2023 13:29
Něco podobného praktikuji také. Stojím s klíčem v ruce a opakuji si - klíče, peněženka, mobil .... :-)
Alena Velková
31.3.2023 08:51
To je zajímavý článek. Cestování shinkansenem byl pro mně velký zážitek...Já si také dělám přehled činnosti na druhý den, a i když papírek pak obvykle zapomenu doma, většinou si už všechno pamatuju...to platí i pro nakupování :-)
Jana Kollinová
31.3.2023 08:17
Zmíněnou metodu "Ukaž a řekni" nevědomky praktikuji již několik let. Mám komoru mimo byt a v minulosti jsem se často musela vracet zpět do bytu s prázdnou. "Co jsem to vlastně chtěla?" Tu otázku jsem si pokládala v minulosti dost často. Potom jsem někde četla, že pokud nechceme na něco zapomenout, tak je dobré si říkat nahlas, co chcete udělat. Vyzkoušela jsem to ne jednou a funguje to! Tak byste mě mohli zaslechnout, jak na chodbě drmolím "brambory, brambory." Zvykla jsem si na to a povídám si tak i při cestě za nějakou činností v bytě. :-) Článek se mi líbil, děkuji.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA