Ilustrační foto: Pixabay
Čas zkracování
16. 4. 2023„Babičko, nezdá se ti, že jsou ty tyčinky čím dál menší,“ poznamenal vnuk, který pohmatem zkoumal zabalenou mléčnou tyčinku. Zatáhl za růžek nafouknutého obalu, ten s tichoučkým povzdechem splasknul jako bublina a vydal mini sladkost.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
16.4.2023 13:32
Jani, moc hezká a trefná úvaha. Řekla bych, že u některého zboží se nezkracuje, ale zmenšuje. Třeba u kočičích "kapsiček" se někde zvedne cena. Jinde s potěšením zjistíme, že zůstala stejná. Ovšem při bližším zkoumání se ukáže, že se zmenšil citelně obsah. Místo původních 80 g je 70, někde dokonce jen 65. Výrobce sází na to, že si zákazník všimne ceny, zatímco sníženou gramáž známého výrobku přehlédne. K nízké životnosti spotřebičů snad dodám jen to, že když si sestra před nějakým rokem vybírala televizi, ptala se prodavače - poradce, jakou nejraději značku. Mládenec bezelstně odpověděl: To máte jedno, stejně žádná víc jak 3 roky nevydrží.
Zdenka Soukupová
16.4.2023 13:10
Jano, zasmála jsem se. Pěkně jsi to popsala, i když vlastně ta skutečnost moc k smíchu není.
Elena Valeriánová
16.4.2023 11:08
Jano i já se už nějak zkrátila, ale to mě až tak netrápí. Není jenom zkracování, ale také zmenšování, sáček bonbónů se ze 100 g zmenšil na 60 g a pokud čekáme, že nastoupí přímá úměra váha = cena, nastává mýlka. Nastupuje nepřímá úměra, čím menší gramáž tím vyšší cena. Možná je to proto, že i vzduch se musí platit, pytlík bonbonů je pěkně nafouknutý. Hezká nedělní glosa i když popsaná pravda trošku k zlosti.
Anna Potůčková
16.4.2023 10:52
Trochu úsměvný článek. Říká se to, že člověk v seniorské věku roste do země. S tím nic nenaděláme, nesmíme na tuto skutečnost myslet. Když se doma dívám okolo sebe, jsou věci které mě jistě přežijí - záruka, nezáruka.
Naděžda Špásová
16.4.2023 10:15
Jano, pobavila jsem se. Ty přístroje, které ti odešly nemají záruční dobu? Pokud je roční, tak je to špatný. A neboj, co se týče zkracování naší výšky, jsem na tom podobně, holt už rosteme do země. Tak se to prej říká. Přeji ti menší úbytek výšky a domácích spotřebičů. :-)
Jan Zelenka
16.4.2023 10:03
Bohužel záměrem výrobců je dávat na trh výrobky, které mají omezenou životnost maximálně do záruční doby. Jinak by přišli o kšeft. Co se týče zkracování, zjistil jsem zajímavou okolnost. O co přicházím s lety na výšce, o to samé přibývám v pase. Hezký článek, paní Kollinová.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA