Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
FEJETON: Nejsme nemocní, jen postižení
30. 4. 2023Baví mě sledovat, jak se do některých mých důchodcovských kámošů a kámošek obtiskla jejich bývalá profese. Rád pozoruju, jak jim v běžném každodenním myšlení i jednání vybublávají na povrch reakce a návyky, které se tam uložily za všechny ty roky jejich pracovního procesu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Antonín Nebuželský
30.4.2023 12:22
Taky vím:-) Třeba jedna sousedka byla pošťačkou, a ta zná každého
podle čísla baráku. Říkám jí tamhle šel Urban, ona říkala neznám, jo tenhle z dvě stě pětatřicitky, to jo... :-)
Jana Šenbergerová
30.4.2023 11:18
:-))) Pobavil jste mě. Už jsem se bála, že na nás nedojde. Dočkala jsem se. Čas dávno hrany i jazyk otupil a tak mám radost, že mi pan Ouběch dal šanci zařadit se do 10% snesitelnějších. :-)
Josef Volfík
30.4.2023 11:04
Přes dvacet let jsem dělal topiče. Od zahradnictví po ministerstva a i velkou teplárnu. Přijdu na návštěvu a skákal bych z okna. Radiátory naplno, otevřené okno, sáhnu na radiátor, jasně, neodvzdušněno, stoupačky zakryté, aby to bylo hezčí, před radiátorem kancelářský stůl...
Hana Řezáčová
30.4.2023 10:37
Hezký! A pravdivý ... Pracovala jsem celý život v laboratoři (po našem : v labině ) a mám ráda přesnost. Analyzátory musely být přesně nakalibrovány, přesnost výsledků se kontrolovala kontrolními vzorky atp., chyby se netolerovaly - tak mám přesnost ráda, a to i v jiných oblastech - vadí mi např., když lidé nezařazují řádně různé události v čase, předkládají co si myslí jako fakta atd. atd., co chvíli někoho opravuji :-) Otázka je, zda člověka poznamená jen výkon povolání, či zda si již to povolání nevybral dle svého naturelu ... Vzpomínám si, že když dcera studovala, tak říkala, že v menze bezpečně pozná "jen tak od pohledu" zda student je medik nebo budoucí právník ...
jana cenkova
30.4.2023 10:08
Tak to bylo perfektní, dokonalé atd.atp. Celou dobu se směju jak pominutá
Pavel Ouběch
30.4.2023 07:48
Není žádným velkým tajemstvím, že učitelé, ale zejména učitelky, jsou veskrze nesnášenliví a agresivní tvorové. Min. 90%, ale spíš víc. Jestli se daly na učitelství, protože měli takovou náturu nebo je to profesionální deformace, Bůh ví. Nejspíš z obojího něco.
Tak je to i s ostatními profesemi. Talent kombinovaný s prostředím.
Daniela Řeřichová
30.4.2023 07:44
Opět hezké nedělní počteníčko. Ano, profese je v nás celoživotně zakódována. Na mne, editorku, všude možně vyskakují gramatické chyby. :-)
Radmila Coufalová
30.4.2023 06:37
Každá profese poznamenává. Já coby kosmetička zírám v tramvaji ženám do obličeje a říkám si- holka,to obočí se ti dneska moc nepovedlo, chtělo by to světlejší make up a u náctiletých mám co dělat, abych nevytáhla vizitku a neřekla jim, že na to akné nemusejí být sami. Ale zatím jsem dokázala vždy odolat ?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA