Co s tím?
Ilustrační foto: Pixabay

Co s tím?

3. 5. 2023

Mám problém. S pamětí. Milá dáma mi podá ruku a představí se. V duchu si zopakuji její jméno. „To si budu pamatovat, vždyť se jmenuje jako...,“  řeknu si.

Můj příběh paměť
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Zapamatovat si jména lidí, které m i někdo představoval, mi dělalo potíž vždy. Pamatovala jsem si je až po bližším seznámení. Důležitá / alespoň pro mne/ jména jsem si pamatovala. Bohužel, stářím se tato paměť pomalu ukládá k spánku, takže na jména se mě neptejte.
Ludmila Černá
Zdravím všechny stejně potrefené a moc děkuji za milé reakce. Díky, že jste mě v tom nenechali samotnou.
Věra Lišková
Mám to také, telefonovala jsem s dcerou, budou sázet brambory. Loni sklidili téměř tolik brambor, co zasadili. Chtěla jsem jí říct, že Marek Eben se svěřil u Šípa, že dopadli se sklizní brambor minulý rok podobně a bydlí ve stejném kraji. No a tak známé jméno mi ne a ne naskočit. Tak povídám, říkali mu Váleček, má hudební skupinu, až mi dcera napověděla jméno.
Helena Záchová
Taky používám metodu abecedy. Ale někdy nefunguje. Pak vzpomínám třeba na křestní jméno: nó, takové úplně krátké, začíná na P, jo už vím - Veronika.
Marie Magdalena Klosová
Díky, od plic jsem se zasmála, a to je zdravé. A nepobavila jsem se na Váš účet, ale na TEN SVŮJ ! Nějak podobně u nás vypadají četné rozhovory o NĚKOM, či NĚČEM, a často se nedospěje ke kýženému výsledku. Dodnes nechápu, že jsem kdysi dokončila úspěšně vysokoškolské vzdělání v oboru Česká literatura, založené zejména na jménech a datech. Je třeba brát to s humorem. mm
Dana Puchalská
U nás doma je situace obdobná.... Když si nemůžu vzpomenout na příjmení některého člověka, tak ráda cituji.. No,ten krásnej přece Tomášek. Ano,je z filmu Holky z porcelánu .
Soňa Prachfeldová
Jak jsme si lidé podobní , také mě rozesmál článek.
Libuše Křapová
Uf, tak v tom nejsem sama :-) Já to mam komplikované ještě tím, že si od mládí špatně pamatuji obličeje. Měla jsem s tím problémy už když jsem začínala randit , nevěděla jsem, jestli toho kluka poznám.
Zuzana Pivcová
U jmen je to prý nejčastější, že se zapomínají, a nesouvisí to s Alzheimerovou chorobou. Někdy si nemohu vzpomenout na jméno někoho velice známého, jindy mi naskakují jména, na něž jsem třeba roky nevzpomněla. Mám takovou svou metodu, že si začnu odříkávat abecedu, a když dojdu k písmenu, kterým hledané jméno začíná, dost často se mi vybaví.
Zdenka Soukupová
Jo, to taky znám. Chtěla jsem se třeba zeptat kamarádky (už taky důchodkyně) na jednoho bývalého kolegu z práce. A co myslíte? Věděla jsem co dělal, kde měl kancelář, co dělala jeho žena, kde bydleli, co studovaly jejich děti.... ale to jméno mi zaboha nenaskočilo!!!! No není to k zbláznění?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%