Ilustrační foto: Pixabay
Co s tím?
3. 5. 2023Mám problém. S pamětí. Milá dáma mi podá ruku a představí se. V duchu si zopakuji její jméno. „To si budu pamatovat, vždyť se jmenuje jako...,“ řeknu si.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
7.5.2023 01:40
Zapamatovat si jména lidí, které m i někdo představoval, mi dělalo potíž vždy. Pamatovala jsem si je až po bližším seznámení. Důležitá / alespoň pro mne/ jména jsem si pamatovala. Bohužel, stářím se tato paměť pomalu ukládá k spánku, takže na jména se mě neptejte.
Ludmila Černá
5.5.2023 18:17
Zdravím všechny stejně potrefené a moc děkuji za milé reakce. Díky, že jste mě v tom nenechali samotnou.
Věra Lišková
5.5.2023 17:31
Mám to také, telefonovala jsem s dcerou, budou sázet brambory. Loni sklidili téměř tolik brambor, co zasadili. Chtěla jsem jí říct, že Marek Eben se svěřil u Šípa, že dopadli se sklizní brambor minulý rok podobně a bydlí ve stejném kraji. No a tak známé jméno mi ne a ne naskočit. Tak povídám, říkali mu Váleček, má hudební skupinu, až mi dcera napověděla jméno.
Helena Záchová
5.5.2023 00:33
Taky používám metodu abecedy. Ale někdy nefunguje. Pak vzpomínám třeba na křestní jméno: nó, takové úplně krátké, začíná na P, jo už vím - Veronika.
Marie Magdalena Klosová
4.5.2023 22:37
Díky, od plic jsem se zasmála, a to je zdravé. A nepobavila jsem se na Váš účet, ale na TEN SVŮJ !
Nějak podobně u nás vypadají četné rozhovory o NĚKOM, či NĚČEM, a často se nedospěje ke kýženému výsledku. Dodnes nechápu, že jsem kdysi dokončila úspěšně vysokoškolské vzdělání v oboru Česká literatura, založené zejména na jménech a datech. Je třeba brát to s humorem. mm
Dana Puchalská
4.5.2023 09:28
U nás doma je situace obdobná.... Když si nemůžu vzpomenout na příjmení některého člověka, tak ráda cituji.. No,ten krásnej přece Tomášek. Ano,je z filmu Holky z porcelánu .
Libuše Křapová
3.5.2023 22:02
Uf, tak v tom nejsem sama :-) Já to mam komplikované ještě tím, že si od mládí špatně pamatuji obličeje. Měla jsem s tím problémy už když jsem začínala randit , nevěděla jsem, jestli toho kluka poznám.
Zuzana Pivcová
3.5.2023 19:11
U jmen je to prý nejčastější, že se zapomínají, a nesouvisí to s Alzheimerovou chorobou. Někdy si nemohu vzpomenout na jméno někoho velice známého, jindy mi naskakují jména, na něž jsem třeba roky nevzpomněla. Mám takovou svou metodu, že si začnu odříkávat abecedu, a když dojdu k písmenu, kterým hledané jméno začíná, dost často se mi vybaví.
Zdenka Soukupová
3.5.2023 17:40
Jo, to taky znám. Chtěla jsem se třeba zeptat kamarádky (už taky důchodkyně) na jednoho bývalého kolegu z práce. A co myslíte? Věděla jsem co dělal, kde měl kancelář, co dělala jeho žena, kde bydleli, co studovaly jejich děti.... ale to jméno mi zaboha nenaskočilo!!!! No není to k zbláznění?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA