Ilustrační foto: Pixabay
Tetování
31. 5. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
4.6.2023 09:48
Hanko, kdyby to bylo poupě, tak by se začalo rozvíjet. Pořád jsem se nevzdala myšlenky, že si na rameno nechám udělat kérku chodského psa. Jenže nám už nedoporučují chodit jen tak v tílkách. Tak nevím, ale pořád bych chtěla.
Jarmila Komberec Jakubcová
2.6.2023 01:47
Patřím ke generaci, která se netetovala.Moje maminka i otec měli tetování na předloktí - několik číslic. Nikdy ho nikomu neukazovali. Tam, kde se tetování provádělo, nebylo většinou návratu.
Taťana Veselá
1.6.2023 21:05
Jednou se mi téměř osmdesátitelá klientka na úřadě svěřila a pochlubila se svým tetováním na hrudi a těšila se, že půjde znovu. A víte, že jsem ji vůbec neodsuzovala? Naopak, oslovil mě její zápal pro věc a nadšení. Jak krásné je být nadšený v osmdesáti letech, byť by to bylo "jen" tetování...
Marie Faldynová
31.5.2023 21:37
Také nechápu. Slyšela jsem, že tetování bolí a často způsobuje záněty, ani by mě nenapadlo si takto ničit vlastní tělo.
Zuzana Pivcová
31.5.2023 14:59
Paradoxní je, že dříve měli tetování většinou muži z kriminálu. Viděla jsem kdysi jednoho tetovaného, přes celá prsa orla, tetované paže, asi se za to styděl nebo nechtěl dělat rozruch, chodil i za parného léta v dlouhých rukávech. Pro některé orientální národy je to běžné a symbolické, ale proč to mermomocí mít u nás. Mladí si dají vytetovat jméno svého miláčka. Jenže se rozejdou a jméno zůstává. Nejhůře vypadají lidé s potetovaným obličejem. A kůži to určitě neprospívá, nemůže normálně dýchat.
Zdenka Soukupová
31.5.2023 12:44
Malý obrázek mi nevadí. Ale nelíbí se mi "velkoplošné" tetování. Jednou jsem v bazénu viděla několik mamin, asi tak v osmém měsíci těhotenství, které měly potetovaná břicha. Nic děsivějšího jsem ještě neviděla.
Marcela Kapounová
31.5.2023 11:26
Lidé si vytvářeli kresby na kůži od pravěku a odhaduje se, že již tehdy měla vyobrazení různou funkci – podporovala léčivá kouzla, označovala příslušníka určité skupiny atd. V 19. století se tetování rozšířilo tetování v Evropě díky námořníkům a později vojákům. Nemám vůči tetovaným lidem předsudky, je to pouze jejich věc jak jsou "ozdobeni". V noci jsem se vrátila po 3 týdnech ze zahraničí, čili za tu dobu se tam vystřídala početná skupina turistů. Člověk má oči a sluch, tedy vidí a slyší i když nechce. Považuju většinu nositelů tetování za svým způsobem zakomplexované lidi, kteří mají strach z toho, že je jejich okolí nebude dostatečně vnímat. Hodně mužů a žen morbidně obézních a tetování po celém těle, někteří, čím víc mluveného projevu jen aby upozornili na svou osobu. Nepopírám že některá malá tetování jsou pěkná, ovšem když pak vidíte na pozadí motýla u dost starší ženy, kdysi možná pěkného, dnes na tom povislém pozadí má nějaká svěšená křidélka.
Jitka Hašková
31.5.2023 09:21
Tetování považuji za vyhazování peněz a přidělávání si komplikací, až se ho tetovaný bude chtít zbavit.
Daniela Řeřichová
31.5.2023 09:13
Některá drobná tetování se mi líbí. Znám výtvarníka a hudebního skladatele, pro kterého je jeho tělo velkým malířským plátnem. Každému co jeho jest. :-)
Jana Šenbergerová
31.5.2023 08:54
Já mám především dobrý pocit, že jsem v mládí nepodléhala touhám svých vrstevníků a nevezla se na žádných módních vlnách. Stačí, že jsem si pořídila chytrý telefon. Ten tedy opravdu ví, jak svého majitele osedlat, a to si myslím, že umím odolávat. Tetování je pro mě něco jako graffiti. Také umí zprznit nejednu plochu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA