FOTO: Jana Kollinová
Proč právě dada?
6. 6. 2023Už pár dní chodím kolem nové sochy umístěné před vstupem do Zámecké zahrady, oblíbeného vycházkového místa lázeňských hostů i místních obyvatel. Socha mě fascinuje svojí nesourodostí, je anonymní, zajímavá jednotlivými částmi.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František Matoušek
6.6.2023 15:20
Nevím, zda uvidím někdy originál, neboť k Teplicím mě nic netáhne, ale socha je zajímavá. Alespoň mají návštěvníci lázní o čem přemýšlet.
Soňa Prachfeldová
6.6.2023 13:13
Čtu si vaše příspěvky, vracím se k soše, je zajímavá, originální, oslovila mě právě proto a to je tak vše. Ráda si ji prohlédnu, až pojedu do Teplic.
Zuzana Pivcová
6.6.2023 12:23
Hravý dadaismus byl tak nějak od všeho trochu, ovšem v žádném případě nikoho nenapadal, ani jedince, ani režim. Socha Gottwalda z roku 1971 na témže místě, i když jsem ji nikdy neviděla, mi připadá jako tendenčnost nejvyššího rázu, protože návrat ke Gottwaldově politické etapě byl něco neuvěřitelného.
Naděžda Špásová
6.6.2023 09:34
Zítra jedu do Teplic, tak jí možná uvidím. Zámeckou zahradu mám v plánu.
Jana Kollinová
6.6.2023 09:30
Aleno, také jsem myslela, že jde o Franze Josefa I., už proto, že jeden z největších lázeňských domů v Teplicích se jmenuje Císařské lázně a svým názvem odkazuje na jeho návštěvy. Socha se mi líbí. Uchvátil mě zejména kačer svým vzpřímeným postojem na silných nohách (z dálky vypadá jako tučňák).
Daniela Řeřichová
6.6.2023 09:16
Zajímavé, líbí se mi. Jan Hendrych je mimořádná osobnost našeho výtvarného umění, je úžasný i jako pedagog.
Alena Velková
6.6.2023 09:05
Největším světově známým dadaistou byl Salvator Dali...bohužel od něj v Čechách žádná socha v parku nikde nestojí, tak máme alespoň toto hravé zpodobnění lázeňství od našeho sochaře...mě se to líbí a děkuji za vysvětlující komentář...Hugo Duxe neznám, v první chvíli jsem si myslela, že je to Franz Josef :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA