FOTO: Jana Kollinová
Proč právě dada?
6. 6. 2023Už pár dní chodím kolem nové sochy umístěné před vstupem do Zámecké zahrady, oblíbeného vycházkového místa lázeňských hostů i místních obyvatel. Socha mě fascinuje svojí nesourodostí, je anonymní, zajímavá jednotlivými částmi.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
8.6.2023 07:28
:-) Jo, a citace je z Bible kralické, ekumenickou nemám ještě pod kůží...
Jiří Dostal
8.6.2023 06:46
:-) Volně ložený úsek z Kazatel 3, 11 - chtěl jsem jenom připomenout obtížnou uchopitelnost smyslu života a jeho skryté dada, dada je totiž symbolem nesmyslu :-)
Jitka Caklová
7.6.2023 13:38
Přemýšlet o tom, kdo staví, nejen umělce na piedestal, je pro mě ztrátou času, neboť moje tvorba pro mě má mnohem větší cenu i bez ovací.
Jitka Caklová
7.6.2023 13:31
Tyto záležitosti jdou naprosto mimo mě, abych stíhala vnímat díla od Stvořitele, chcete-li od Boha. Naštěstí je jich dost ♥♥♥
Jana Kollinová
7.6.2023 11:06
Pane Dostale, můžete přidat alespoň další verš nebo prozradit koho jste citoval, ráda bych si dílo přečetla. Děkuji
Jiří Dostal
7.6.2023 04:26
:-) :-) ...aby nestíhal člověk díla toho, které dělá Bůh, ani počátku, ani konce... :-) :-)
Oldřich Čepelka
6.6.2023 18:52
Svět se zbláznil a dadaismus byl mnohokrát překonán. Ale příklady uvádět nebudu, strhla by se ještě větší diskuse. To je právě dnešní dada. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA