Nachlazenou! Aneb překlepy a přebrepty
Ilustrace: Pixabay a redakce

Nachlazenou! Aneb překlepy a přebrepty

17. 6. 2023

Vždycky mi dělala potíže čeština, jenže kupodivu ne pravopisem, nýbrž ve všelijakých záludných situacích, na které jsem měl opravdu smůlu. Místo baterie jsem jednou do mailu napsal bakterie a slečna v opravně opravdu nechápala, jaká bakterie mi nejde dobít. Kolikrát jsem napsal „jméno a příjemní“.  

Český jazyk
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
S oblibou rozděluji slovo knihovna,kdekoliv se o tom v mailu zmiňuji, aniž by to muselo být děleno.....Jinak si po sobě všechno přečtu a opravím, abych zminimalizovala počet chyb. Tak po mně těch překlepů moc není.
Alena Švancarová
Také dám dvě perličky.Mám pravnučku Sofinku a dcera ,její babička je Simonka.Oslovila jsem malou SIFONKO.....Měla jsem nadřízenou Martu a Karla.Jednou jsme se o nich bavili v práci a ze mě vypadlo.....Marel a Karta místo Karel a Marta.Pěkně jsme se všichni od srdce zasmáli,pobavili jako mě tento článek.Fajn.
Jan Zelenka
Hezký článek. Dříve se na psacím stroji obtížně opravovalo. Měl jsem jakousi bílou pásku, přes kterou jsem špatná písmena vymazal. Na vojně jsem se s tím, jako knihovník a pracovník kultury vyrovnal. Teď je to obtížnější. Písmena na klávesnici mi mizí, blbě vidím a musím stále opravovat. Oldřichu, pěkně napsáno!
Taťana Veselá
Hezké :) já už moje díky-fíky v sms ani neopravuji a mé kámošky už to píšou občas taky, zalíbil se jim můj překlep :D
Daniela Řeřichová
Oldřichu, díky za úsměvný článke, už se těšm na další. :-)
Kristýna Klímová
Díky za hezké ráno při čtení ?
Vladislava Dejmková
Mám to celý život dost podobně. Píšu všemi deseti (důsledek drilu na střední škole), spoléhám dost na to, že to napíšu dobře. Ale když se něco urodí, stojí to za to. Nejčastěji vyrábím tyto perly v SMS zprávách.
Hana Rypáčková
Nejhorší byla nápověda, než jsem ji zrušila. A teď tlusté prsty...
Jana Vargová
Dýky, vlastně díky, za pěkný flámek, eh - článek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%