Ilustrační foto: Pixabay
Cestička v zeleni
22. 6. 2023Kráčím cestičkou utopenou v zeleni. Klikatí se v úbočí nad meandry říčky v lužním lese. Jasně modrýma očima si v šeru svítím na cestu. Miluji ten skvost přírody. Jsem tu sám. Nesvírá mě svědomí, ale les. Jsem tu zas a zas.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danka Rotyková
23.6.2023 16:37
Život je opravdu krásný, když se ho naučíme vnímat skrze přírodu. Moc se mi to líbilo,krásný článek .
Marie Magdalena Klosová
22.6.2023 18:27
Krásná úvaha. Bilancování, které ničeho nelituje a ničemu se nevyhýbá. Děkuji. Oslovilo mě a dojalo. Také ráda pouštím své myšlenky " na špacír" v tiché přírodě. mm
Anna Potůčková
22.6.2023 15:00
Článek se mě také moc líbí. Zatím mám manžela, a také 6 vnoučat, která nám dělají radost. Každý jejich úspěch prožívám a raduji se z něho. Mám také moc ráda přírodu a všechno co s ní souvisí. Žijí přítomností a těším se na každý nový den.
Jan Zelenka
22.6.2023 14:16
Jindro, váš článek mne velmi oslovil. Máme velmi podobné uvažování. Akorát není žena a vnoučata. A delší vycházky. Ale jsou přátelé a koníčky. Pořád je pro co žít. Díky za osvěžení!
Hana Rypáčková
22.6.2023 11:32
Když jsme lezli s mužem v březnu na Lysou, tak jsme obdivovali Bezruče, klouzalo to, metr nahoru, dva dolu.... Vybrali jsme si špatný čas..
Hana Švejnohová
22.6.2023 08:56
Asi je opravdu nejvyšší čas, aby mě pustili z kliniky domů, protože kromě poctivé rehabilitace tu nemám co na práci, všechno mi donesou a udělají, a já mám pak (zbytečně?) moc času trávit jej příspěvky na íčko. A to i do diskuzí, což tak často nečiním... Ale teď jste mě, Jindřichu, opravdu zaujal... Takovou sebezpytnou, téměř bilanční výpověď bych od muže nečekala, docela jste mě překvapil! Všeobecně se muži mnohem méně svěřují a už vůbec ne veřejně, natož pak přiznat si vlastní chyby či přešlapy, to je téměř unikát! A navíc tak hezkou a čtivou formou... děkuji Vám za to. Moje kamarádka Zlata Adamovská mi kdysi ve vysílání Dámského klubu Frekvence 1 řekla: "Chlapa je třeba uchválit k smrti!" Bylo to vtipné, trefné a pravdivé, a já si to uvědomuji, kdykoli mě můj muž nenápadně (a někdy i velmi nápadně!) tlačí do pochvaly za cokoli... Pravda, umí toho hodně, zejména ty veledůležité technické a praktické věci kolem domu a zahrady, a je mojí svatou povinností ho za to povzbuzovat a chválit, ale takový náhled do nitra své duše, navíc s neobvyklou dávkou dávkou sebereflexe, a ještě ke všemu na procházce romantickou přírodou - to by nezvládl... Takže Vás chválím, nikoli k smrti, ale za docela obyčejnou schopnost diverzity neboli odlišení. Akorát mě trochu irituje, že pro diverzanta nemá naše krásná a bohatá čeština lepší výraz než záškodník :-) :-)
Marie Měchurová
22.6.2023 06:59
Pane Jiří, hezké zamyšlení. Taky si naplno užívám toho, co mi život nabízí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA