FOTO: Jana Stašková
Krkolomná jízda autobusem
3. 7. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
8.7.2023 12:02
Tak to není co závidět. Nemám nic proti cizojazyčným zaměstnancům, ale mohl mu někdo vysvětlit, jak se jezdí s autobusem. Doufám, že alespoň kadeřnice mluvila a stříhala hezky česky.
Hana Rypáčková
8.7.2023 07:33
Všude je žádost o řidiče autobusu.Marně. V zimě nás na zasněženou Šumavu vezl Ukrajinec, na ledovce ostrou zatáčku nedal a po dlouhém telefonátu vynechal zastávky a studenti na výcvuk s lyžemi a batohy šli 6 km pěšky. 3 hodiny bylo zpoždění. Dřiv jezdili staří zkušení Šumaváci , vymřeli.
Soňa Prachfeldová
6.7.2023 07:32
Sice jsem se i zasmála, i když to vlastně k smíchu není. Nedostatek řidičů a tak se vezme kdekdo a někdy to dopadne tragicky.
Zdenka Jírová
6.7.2023 01:13
S MHD mám také své zkušenosti. Špatně chodím, jen s francouzskou holí a to není vždy legrace, nastoupit do autobusu. I když máme ve městě dobré chodníky se zvýšeným okrajem pro lepší nástup, řidiči to opomíjejí a zásadně staví metr od nástupiště, tak s e tam velmi špatně soukám. Včera jsem jela s řidičkou, paní urostlé postavy a hlavně výřečnou. Samozřejmě, zastavila daleko, měla jsem co dělat s nástupem. Pravila hergot, to se nepovedlo. Sedla jsem si na nejbližší sedadlo dosti tvrdě, protože vyrazila dříve. Pak jsem jen poslouchala, jak komentovala jízdu :" Tý vole, jak to jedeš, jseš blbej, vole?, u přechodu musela zastavit , a pomalou chůzi dědečka komentovala slovy, ty demente, hni se". Byla jsem ráda, když jsem vystoupila. A to byla Češka. Tak v národnosti to asi nebude.
Naděžda Špásová
4.7.2023 15:59
Tak to bych si nepřála zažít. Asi bych se na to přeptala na příslušném DP. Autobusem jezdím jen výjimečně. Hlavně, že se nic nestalo.
Vladislava Dejmková
4.7.2023 06:56
Bohužel řidičů je málo, ale ten, kdo je pro veřejnou dopravu najímá, by je měl občas kontrolovat. U nás jich hodně pracuje jako řidiči MHD, ale zatím jsem se s takovým exotem nesetkala. Ale pár podobných zážitků z jiných dob mám. Také jsem se v autobusu "modlila", abych to přežila.
Alena Velková
3.7.2023 21:43
Tak snad nebyl nalitej, to je fakt hrůza, ale nemusí to být ani Ukrajinec, aby se člověk modlil...takových exotů jsem už pár zažila.
Zuzana Pivcová
3.7.2023 19:46
Jiný kraj, jiný mrav, to asi platí i pro řidiče z některých dalších států. V Albánii byly na trasách, na kterých jsme jezdili autobusem, pěkné silnice, ale v zapadlejších oblastech nevím, nevím. Každopádně nám delegát, Albánec žijící roky v Praze, řekl, že řidiči, kteří si u nás stěžují na městskou hromadnou dopravu, by měli jet na zkušenou do Albánie, protože tam je to dost děsné a pravidla nedodržuje skoro nikdo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA