Severská sága 1 – Island
Všechny fotografie: Helena Přbilová

Severská sága 1 – Island

15. 7. 2023

Začátek letošního léta jsme se rozhodli strávit ve dvou severských zemích – Islandu a Grónsku. Jelikož se jedná o delší vyprávění, chtěla bych každé zemi věnovat samostatný článek.

Cestopisy Heleny Přibilové cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Píchová
Ano, vzpomínám si když jsme nalétávali na přistání na letišti Keflavik a bylo vidět zvlněnou krajinu s lišejníky, tak jsem si v duchu říkala, panebože co tu dělám, to bude divná krajina.
Martina Růžičková
Moc děkuji za další z vašich čtivých cestopisů. Tentokrát mi připomněl naši návštěvu této nádherné severské země v roce 2017. Náš zájezd se uskutečnil na konci dubna, kdy ještě nebyla hlavní turistická sezóna. Díky tomu jsme nikde nezažili nával turistů. Severské země velice obdivuji, takže se moc těším na vaše vyprávění o Grónsku.
Blanka Lazarová
Ráda vaše cestopisy čtu. Je totiž malá pravděpodobnost, že se tam někdy podívám. Takže velké díky. :-)
Hana Práglová
Moc děkuji za krásné a zajímavé počteníčko..
Jan Zelenka
Paní Přibylová, máte obdivuhodnou sbírku cest po světě. Tato severská nebyla určitě poslední. Hodně štěstí do dalších cest.
VANDA Blaškovič
Jako na zavolanou netradiční info, děkuji. Máme v plánu květen 2024.
Věra Ježková
Tam by se mi líbilo. Táhne mě to na sever. :-)
Zuzana Pivcová
Severské země mají také svůj půvab. Dřív mi připadaly (nikoliv ve skutečnosti) chladné a lákal mě jih. Dnes, kdy čím dál méně snáším horko, bych jim asi, pokud bych ještě cestovala, dala přednost. Dcera mé bývalé kolegyňky z jazykové školy, s níž jsme tak sotva jezdily do NDR, pracovala nějaký čas na Islandu, a její syn si pro změnu vzal Finku a s rodinkou žije někde u Tampere.
Helena Přibilová
Ráda bych poděkovala panu ing. Svobodovi za jeho nesmírně cenný komentář. Určitě jste poznal Island jako málokdo jiný. Moje čtenářky a čtenáři již asi vědí, že se vyhýbáme tzv. "atrakcím", přičemž nás vždy především zajímá život lidí v dané zemi, její kultura, historie a příroda. O existenci "Blue Lagoon" jsme věděli, protože je všude na Islandu podporována reklamami. Právě proto jsme ji nenavštívili.
Petr Svoboda
V roce 1990 jsem jako člen 12 členné alpinisticko-geologické expedice 2 měsíce prozkoumaval celý ostrov. Meli jsme expedicni Avii. O projektu informoval tisķ a CT. Např tzv. Blue Lagoon je odpadní spinava solanka z geoelektrarny..apod. V rámci expedice jsme kromě hor, sopek a gejziru navštívili ministerstva, čs úřad a také nemocnici a místní televizi podle odbornosti všech členů expedice. Dnes bych asi ostrov nepoznal.. Ing. Petr Svoboda, Ostrava

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%