Severská sága 2 – Grónsko
Všechny fotografie: Helena Přbilová

Severská sága 2 – Grónsko

16. 7. 2023

Malé letadlo Havilland kanadské výroby nás za zhruba tři hodiny dopravilo z Islandu do hlavního města Grónska, které dnes nese inuitský název Nuuk (dřívější dánský název byl Godthåb).

Cestopisy Heleny Přibilové cestování
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Píchová
Zajímavé povídání. Když jsem byla na Islandu, tak nám průvodkyně vyprávěla, že z Gronska na Island občas připlují na kře medvědi, vždycky se to ventiluje v místních novinách a aby se nedráždili milovníci zvířat, říkají, že je posílají zpět. Ve skutečnosti to prý pravda není. Tak nevím.
Helena Přibilová
Moc vám všem děkuji za milé komentáře, které mne potěšily.
Blanka Lazarová
Moc pěkný článek i fotky. Děkuji za možnost podělit se s vámi o vaše zážitky. Těším se na dalßí díl. :-)
Marie Seitlová
Krásný a zajímavý článek. Grónsko je zajímavá země, vím z vyprávění syna a snachy, kteří ji navštívili. Oni ale jsou jachtaři, tak jeli z Islandu lodí. Máte krásné fotky a děkuji za článek. Vaše cestopisy se čtou jedním dechem.
Jarmila Komberec Jakubcová
Paní Helenko opět velmi pěkné vyprávění o této severské zemi. Ráda jsem si početla a podívala se na pěkná fota. V současné době horkého léta si umím představit trávit dovolenou na severu.
Martina Růžičková
Bezvadná reportáž z míst, která by mě také lákala k návštěvě. Díky za plno zajímavých postřehů a fotek.
Věra Ježková
Děkuji za příjemně chladivou a malebnou reportáž. :-)
Alena Vávrová
Moc prima reportáž, díky!
Vladislava Dejmková
Výborný článek i fotografie. Pŕečetla jsem ho jedním dechem a kochala se dlouze při prohlížení fotografií.
Zuzana Pivcová
Helenko, to je úžasná a velmi optimistická reportáž. Věřím, že takové země, které si zachovávají svou identitu, a to nejen svým podnebím a krajinou, ale i společenskými prioritami, jsou opravdu zeměmi budoucnosti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%