Ilustrační foto: Pixabay
Můj jedinečný zážitek s umělou inteligencí
22. 7. 2023Umělá inteligence vstoupila do mého seniorského života nečekaně, nezvaně, o to příjemnější bylo mé překvapení. Ne, že bych se bránila novým věcem, ale mám ráda svůj zaběhnutý životní rytmus s jeho drobnými denními odchylkami, většinou pozitivními.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
22.7.2023 22:33
Chápu i ty, kteří Karla Gotta moc nemusí a pozastaví se nad mým nadšením z poslechu audioknihy. Ve své audiotéce mám přes šedesát titulů knih, ke kterým se ráda vracím. Poslech je pro mě vzhledem k problému s očima pohodlnější. Není to jen o penězích, jak by mohlo vyznít z mého příspěvku ve 22:09. Tak či onak, dělejme to, co nás těší a užívejme krásné slunné léto všemi smysli.
Soňa Prachfeldová
22.7.2023 22:11
Abych byla upřímná, nemám dobrý pocit a obávám se, že to v budoucnu může přinést mnoho potíží lidem.
Jana Kollinová
22.7.2023 22:09
Chápu důvody, které vám, Zuzano a Marcelo, a dalším brání v poslechu této verze audioknihy. Režizér projektu Aleš Vrzák říká: " Emoční stránka je to nejsilnější, čím zatím herci, moderátoři, originální hlasy dokážou umělou inteligenci přebít." Karel Gott je bezesporu největších z našich zpěváků a jeho autobiografie cenný a zajímavý dokument. Zakoupení knihy Má cesta za štěstím v ceně kolem 700 korun jsem stále zvažovala, pro mě to není zanedbatelná částka, a proto jsem s takovým nadšením uvítala možnost poslechu zdarma. V poklidu jsem se nechala unášet příběhem svého vrstevníka. Zmiňované scény, postavy, písně, to vše mi bylo tak důvěrně známé. Vyhledala a přehrála si písně, které jsem již zapomněla.
Jan Zelenka
22.7.2023 21:45
Jednou se umělá inteligence vymkne lidem z rukou a bude zle. Nevidím v tom pozitivní budoucnost.
Marcela Pivcová
22.7.2023 21:24
V současné době jsem přesvědčena, že jakoukoliv cestu k setkání s umělou inteligencí vyhledávat nechci. Pro mě je přirozený poslech hlasu skutečného člověka, i kdyby v něm byly slyšitelné nějaké nedokonalosti. Od Karla Gotta si poslechnu jeho skutečné nahrávky, v nich je svým způsobem nedostižný.
Danka Rotyková
22.7.2023 19:50
Jano, moc děkuji za informaci. Teď si užiji pár volnějších dní bez jakýchkoliv povinností a díky Vám už vím, čím si je zpestřím. Přeji všem pohodové léto.
Zuzana Pivcová
22.7.2023 19:09
Kousek hlasu coby Karla Gotta jsme zaslechly v ukázce, ale já popravdě říkám, že pro mne to není. Něco jiného je, když slyším hlasy někdejších herců nebo různých osobností s originálních, byť starých, nahrávek. Ale Karla Gotta, který mluví nyní, slyšet nechci. Není tu. A jeho duše, pokud zde zůstává, takhle nekomunikuje.
Jarmila Komberec Jakubcová
22.7.2023 11:20
Chatování s umělou inteligencí lze vyzkoušet v prohlížeči Mikrosoft Edge. Stačí stáhnout do počítače. Můžete klást různé otázky a chatbot písemně odpoví.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA