Úvodní foto Jan Zelenka, ilustrace v textu Pixabay.com
Noční reminiscence
5. 8. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
7.8.2023 18:39
Nespavost je těžký problém, je mi líto všech, které trápí. Mívala jsem s ní jeden čas dost problémů. Naštěstí od odchodu do důchodu usínám i spím většinou dobře. Pokud mě usínání začnou hatit nějaké nepěkné myšlenky, vyplížím se do kuchyně a luštím sudoku. Na to se musím tak soustředit, že na nechtěné myšlení už nezbyde kapacita.
Jana Šenbergerová
7.8.2023 15:47
"Dobře, nebo špatně?" Po mnoha zkušenostech vycházím z toho, že i všechno špatné může být k něčemu dobré. Navíc při tomto pohledu vlastně nic špatného neexistuje.
Marcela Pivcová
6.8.2023 21:50
Myslím, že kolem 23.hodiny, nebo ještě o něco později, už usnu "jako dřevo". Občas mi ještě přijde kocourek Walda nebo kočka Babeta dát dobrou noc. Někdy se pak během noci najednou probudím a nějak se mi nechce znovu usnout. Tehdy si najednou vzpomenu na nějakou situaci nebo příhodu z doby před mnoha roky - ale vzpomínky jsou spíše útržkové, takže se nedají nějak literárně zpracovat (ani pro i60). A na špatné myšlenky, které také někdy přijdou, se raději snažím zapomenout. Za zajímavé rozjímání vám oběma děkuji.
Zuzana Pivcová
6.8.2023 19:47
Vždy jsem říkala, že kdo nemá problémy se spánkem, hlavně s usínáním, má velký dar, který by si měl co nejpečlivěji chránit. Někoho trápí pomyšlení na to, co ho čeká, jiného zase vzpomínky, a někdo má v hlavě chaos, který nedokáže zastavit a zklidnit. Napsali jste to oba zajímavě a osobitě. Děkuji.
Naděžda Špásová
6.8.2023 15:21
Vzhledem k tomu, že chodím spát kolem 24.00 , nebo po 24.00, tak s usínáním nemám většinou problém. Ovšem, co je problém, že se mi vybavuje minulost, což někdy není vůbec příjemné. V SSM jsem byla také, tolik mejdanů a zábav jsem pak už nikdy nezažila. Do minulosti se nerada vracím, snažím se spíš zapomenout.
Zdenka Soukupová
6.8.2023 13:14
No jo, na sratá kolena máme všichni nějaký problém. Já občas taky nespím. Usnu sice dobře, ale pak se za chvíli ,nevím proč, vzbudím a je hotovo. Následující ráno radši ani nebudu popisovat. Prášků na spaní se trochu bojím. A tak mě potěšilo, že v tom nejsem sama (to není škodolibost, to je konstatování....)
Jana Jurečková
6.8.2023 11:29
Pokud nemůžu v noci zabrat a opravdu se to stalo, vstanu a jdu na internet. Projdu si nějaké recepty a přemýšlím, co budu vařit. Svého kocourka nepohladím, protože trajdá někde venku. 2 deci vína si dám, ale to nezabírá a tak nezbývá než se zavrtat pod deku a snažit se znovu usnout. Při pomyšlení, že budu celý den vyřízená, nevyspaná, je mi na nic.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA