Beze strachu o strachu
FOTO a Ilustrace: Pixabay

Beze strachu o strachu

5. 9. 2023

Strach je emoce, kterou zná každý z nás, a to v mnoha podobách. Vzniká jako reakce na konkrétní hrozící nebezpečí nebo ohrožení. Dva základní typy této reakce jsou: bojuj, nebo uteč.

emoce psychika
Hodnocení:
(5.2 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Irena Mertová
Věro, dobrý článek. Různé strachy mi nejsou cizí. Dříve se žilo "v bázni boží", od toho snad pochází i slovo bohabojný? Teď o strach není nouze. Stačí otevřít internet a projet titulky. Ráda čtu strašidelné romány, hlavně ty z minulého a předminulého století (stáhla jsem si jich pár na Datábazi knih - eknihy zdarma - do čtečky. V knihách ale ráda zaujmu místo nezaujatého pozorovatele - ne toho strašeného chudáka. :-)
Věra Ježková
Děkuji podruhé. :-) Evi, na nápady chodím do svého života, moc neumím si vymýšlet. A téměř celý profesní život jsem psala odborné články, umím pracovat s literaturou.
Jiří Dostal
:-) Na úzkost a strach mám alter ego... :-)
Eva Mužíková
Věrko, kam TY na ty nápady chodíš a hlavně vźdy je umíš skvěle zpracovat.
Martina Růžičková
Věro, předložila jsi nám pečlivě zpracovaný přehled strachů. Některé z nich bohužel dobře znám. Ilustrační fotka je kouzelná!
Anna Potůčková
Věrko napsala jsi moc hezký článek na zajímavé téma. Strach občas mívám také a ty strachy jsou různorodé. Rozepisovat se o nich také nebudu, stejně nikdo od nich nepomůže a ani neporadí jak se jich zbavit. Ale jeden strach přece jen zmínit můžu a týká se mého kolena. Mám strach že mě v budoucnu neumožní chodit na procházky, výlety apod. Po dnešní túře se totiž ozvalo a bolí. I když ne tak jak tomu bylo před 3mi měsíci.
Zuzana Pivcová
Alena V., 10:21 - velmi rozumím a myslím, že je nás tu několik. Držím palce.
Věra Ježková
Děkuji vám za hezké hodnocení a zajímavé komentáře.
Zuzana Pivcová
Díky, Věrko, pro informaci to zcela stačí a všichni rozumí. Knihy MUDr. Radkina Honzáka jsou vysoce odborné i zajímavé, ale je jich až moc.
Dana Puchalská
Víc než zajímavý článek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%