Do školních škamen za ostnatým drátem
Malí uprchlíci ve škole. FOTO: Poskytnuto z archivu Martina Nekoly

Do školních škamen za ostnatým drátem

8. 9. 2023

Tento týden začal, patrně k nelibosti naprosté většiny žáků a studentů, nový školní rok a s ním i koloběh úkolů, testů, zkoušení a učení. Co je dnes samozřejmostí, bylo pro československé uprchlíky před pětasedmdesáti lety velkým luxusem.

Osudy Čechů ve světě
Autor: Martin Nekola
Hodnocení:
(5.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Dostal
:-) Ideově nepokorné příšernosti by si autor mohl odpustit, i tak rozumím paní Pivcové, ale především bych připomněl současného nesmlouvavého ducha mainstreamového amerikanismu, že i podlé činy jsou o ničem proti (s)prosté víře podle nesrozumitelného Písma... :-)
Zuzana Pivcová
Pane Martine, mnohokrát Vám děkuji, že jste zde popsal situaci v bavorských uprchlických táborech včetně otázky vzdělání. Před nějakým rokem jsem zde dala příspěvek Alice o jedné své žákyni z němčiny, jejíž mladí rodiče emigrovali v roce 1968 do NSR a po čase se vrátili dobrovolně domů, že se jim stýskalo. Někdo tu ze mě v diskusi udělal komunistickou agitátorku odsuzující politické emigranty. Myslím, že německá strana se o naše uprchlíky rozhodně nestarala tak, jako my dnes o Ukrajince, to ať mi nikdo netvrdí.
Jiří Dostal
:-) Sola fide :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%