Ilustrační foto: Pixabay
Jak zacházet se svým stářím
24. 9. 2023Jak zacházet se svým stářím? Kašlat na něj. Něco mě bolí a nemůžu si dojít ani do koupelny? No a co! Když se budu hodně snažit, tak se to možná povede. Jakou radost z toho potom mám. Zjišťuji totiž, že ještě žiji, i když mi stáří hází překážky pod nohy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Šimková
25.9.2023 10:17
Jendo já mám dojem že se docela chápeme a možná, že jsme ještě stejně staří. Já tu 80 tku budu slavit v dubnu, jestli se ji dožiju.
Jan Zelenka
25.9.2023 09:45
Hanko, přeji ti pohodu v duši. I když se někdy člověk k té pohodě musí nutit. Já mám zdravotních trablů fůru, ale beru je jako součást svého seniorského života. Zvykl jsem si a snažím se nedělat nic, co by mi uškodilo. V žádném případě se nenutím do optimizmu. Jsem realista a pragmatik. Přátelům a dcerám jsem už slíbil, že příští rok oslavíme moji osmdesátku, tak se toho určitě dožiji. Optimizmus a pesimizmus jsou nedílnou součástí života, prolínají se a já se je snažím udržet v normálních mezích. Proto píši knihy. To radostné probuzení každé ráno je nezbytný a příjemný životní rituál. Tak, ať jich máš ještě moc a moc.
Hana Šimková
25.9.2023 00:08
Zdenko, mně nosí kufr sanitáci, když musím s nějakým nesmyslem do nemocnice. Tuhle jsem se řízla a protože mám špatnou srážlivost krve, museli mě odvézt sanitkou i s mým malým pejskem, protože jsem ho nemohla nechat doma. Je ještě moc malý. Doktor jenom pronesl, že takovou návštěvu ještě neměl.Pejsek byl strašně hodný. A víte jakou jsem měla radost, že jsem nevykrvácela a dostali jsme se s pejskem opět ve zdraví domů? Kopnout nemám bohužel do čeho, protože nemám zahrádku. Někdy bych sice kopla do něčeho úplně jiného, ale už si šetřím sily.
Zdenka Koldová
24.9.2023 22:47
Zdravím....paní Hano,mluvíte mě z duše...já jsem už 81+,pobavilo mě,že jste v mládí byla "blbá",ten pocit mám taky.Nyní se snažím každý den si užívat co nejvíc to jde pozitivně,i když to někdy "dře".Mám ale své "krédo",že pokud sama unesu kufr na pětidenní tuzemské dovolené a mohu kopnout motykou do záhonu,tak je to pořád dobré.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA