Všechny fotografie: Jaromír Šiša
O báječném srazu lokomotiv aneb elegance v kříšťálové podobě
17. 10. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
18.10.2023 07:58
Autor článku asi netuší,jakou mi udělal radost. Vlakem jsem jezdila často a ráda. Je to vlastně velký kus mého dětství a mládí. A manžela strýc byl
mašinfíra.
František Matoušek
17.10.2023 15:20
Můj dědeček z maminčiny strany byl strojvedoucí. Vlakem se dříve jezdilo hodně. My z Mladé Boleslavi až, jak já jsem říkal, na Moravu, do Ketkovic (do otcova rodiště). Pamatuji ještě v Mladé Boleslavi hl.nádraží, za které jsme se nemuseli stydět jako nyní. Tehdy tam byla restaurace s bílými ubrusy. Ke každému vlaku "lítali" číšníci a nabízeli teplé párky,limonádu, pivo, preclíky, zmrzlinu aj. Veselé okamžiky nastávaly při placení, nebo vracení drobných do rozjíždějícího se vlaku. Často jedna strana byla "škodná". Díky za oživení starých časů.
Alena Vávrová
17.10.2023 13:52
Mašinky jsou prima. Můj tchán byl hrdý ajznboňák - traťmistr. Na nádraží to mám co by kamenem...a v minulosti jsem hodně a ráda cestovala vlakem. Na nádraží máme jako raritu historickou knížecí (nebo hraběcí?) čekárnu - o naši trať se kdysi zasloužili zdejší Valdštejnové.
Daniela Řeřichová
17.10.2023 13:37
Erudované a vtipné články pana J. Šišy znám odjinud a jsem ráda, že je vkládá i na zdejší portál. I tento příspěvek, bohatý na fotografie, potěšil mé nostalgické srdíčko. Dědeček sloužil u „modré armády“, vlakem jsme cestovali hojně, napínavé byly přestupní stanice a zastávky s prodejem „horkých párků a studené limonády“ do oken ujíždějícího vlaku… Železniční dopravu využívám minimálně dvakrát týdně, velká spokojenost. Škoda, že skončila soutěž o nejhezčí nádraží, některá mají stále svůj půvab, připomínající Ostře sledované vlaky...
Zuzana Pivcová
17.10.2023 13:26
Podal jste tu moc zajímavý a krásný přehled lokomotiv. V Týně nad Vltavou byly některé historické mašiny loni u příležitosti výročí zřízení dráhy z Týna do Číčenic. Vybavuje se mi Kafemlejnek. Zajímavá expozice byla i v Proře na Rujaně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA