Ilustrační fota: Pixabay
Kurzivka o chybějících rukou
7. 11. 2023Je to skutečně trochu divné, to přiznávám, ale chybí mi ruce. Sice ne pořád, ale občas ano. Tedy, já ty své ruce mám, zaplaťpánbůh. A v pořádku. Ale chybí mi ty ruce jiné.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
8.11.2023 19:46
Jendo, já asi patřím k těm málo, kteří raději pohladí, než by hlazení dostávali. Je příjemné hladit i kočičky.
Blanka Lazarová
8.11.2023 10:53
Honzo, moc pěkně napsané. Nejvíc to chytne za srdce ty, kteří žijí sami a třeba nemají ani vnoučata, se kterými by se pomazlili. A ti, co nežijí sami, si to uvědomí a váží si toho, že jim je někdo tak hodně blízko a pořád. Děkuji.
Ludmila Černá
7.11.2023 20:50
Honzo, krásně napsáno. Uvědomila jsem si, jak moc mě poznamenal covid. Dřív jsem automaticky podávala ruku, objala, políbila...Dík covidu jsem si odvykla. Ne že bych se bála o sebe, ale představa, že ohrozím někoho jiného, ta je pro mě horší. A tak se ostýchám a vynechávám to, co bylo x let samozřejmostí. A nejspíš nejen já.
Jan Zelenka
7.11.2023 20:02
Dámy, moc děkuji za vaše komentáře. Paní Řeřichová váš komentář je velmi empatický, díky. Věrko, těším se na tvůj příjezd, přijedou nejen ruce, ale hlavně celý člověk.
Věra Ježková
7.11.2023 17:33
Jendo, smutně krásné. Vím, jaké ruce a ručičky ti chybí. Aspoň já zase někdy přijedu. ♥
Anna Potůčková
7.11.2023 16:49
Moc krásné zamyšlení a úvaha. Ruce blízkého člověka chybí zcela určitě, zatím se mě toto netýká a jsem za to životu vděčná. I ty maličké ručičky vnoučátek když mě obejmou, pohladí apod. jsou moc příjemné dotyky.
Rostislav Mraček
7.11.2023 15:15
Pane Zelenko, děkuji vám za až dojemné zamyšlení. Vždyť já si ani neuvědomoval, že takové ruce mám denně na dosah. Bral jsem je jako samozřejmost. A mám radost, že i své ruce mohu dávat svému okolí k potěše i pomoci!
Daniela Řeřichová
7.11.2023 14:15
Pane Zelenko, Vaši kurzivku jsem si přečetla třikrát a polykám slzy. Ten, kdo poznal a ztratil láskyplné doteky rukou, ví své. Děkuji. Toto je jeden z Vašich nejsilnějších článků na íčku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA