Nostalgická
Ilustrační foto: Pixabay

Nostalgická

16. 6. 2024

Až mě můj humor přejde,

a boží sluníčko zajde,

obléknu si skafandr

a vydám se na věčný vandr.

Vstoupím na dráhu kosmickou

a zanechám vám duši komickou.

S sebou si vezmu vše dobré,

přivítat mě přijde nebe modré.

A to špatné nechám zde na zemi,

vážení a milí, věřte, věřte mi.

P.S.

Moje spolužačka ze střední školy Jana, rozená M., nemá ráda mé nostalgické říkačky. Je totiž děvče veselé, plna optimismu a svůj život v důchodu pobírá plnými doušky. A tak jí čas od času zasílám nostalgické řádky... Inu, jak se říká: Co se škádlivá, to se rádo má!

Moje poezie
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Pane Pavle, nebude se vám líbit můj komentář a vůbec se nedivím, že vaše spolužačka ze střední nemá ráda vaše nostalgické říkanky. Netuším, zda ji chcete jenom škádlit nebo potěšit, ale mě jste doslova "ohromil". Ani v nadsázce nepochopím, proč je vaše duše je tak nepřející až mírně řečeno sobecká, že, cituji: "S sebou si vezmu vše dobré, přivítat mě přijde nebe modré. A to špatné nechám zde na zemi .. ", konec citace. Doposud jsem se domnívala, že Duše ponechá to dobré zde na zemi a vše špatné vezme sebou, z lásky k životu, budoucím generacím a nebo jen tak, že je Duší přející.
Zdenka Soukupová
Je to vlastně dost reálný plán do budoucna. A moc hezky sepsaný. :-) :-)
Soňa Prachfeldová
Pěkné a pořád je na co se těšit. Nebo ne?
Zuzana Pivcová
Necítím v tom mnoho nostalgie, naopak je to vyrovnané a do budoucna hezky naplánované.
Alena Velková
Doufejme, že to tak nějak bude To by se mi líbilo :-)
Elena Valeriánová
Optimistická nostalgie, pěkná. Z toho bude mít Vaše spolužačka ze střední Jana, rozená M. radost.
Blanka Lazarová
A mně se to líbí. Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%