FOTO: Blanka Lazarová
Pomáhat a chránit, ne jen pokutovat
9. 11. 2023Pomáhat a chránit. Tento slogan asi všichni znají. A troufám si tvrdit, že je mnohým k smíchu. Ne tak mně. Mně se dokonce líbí. Ale bohužel už méně jeho naplňování v některých konkrétních situacích.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Daniela Řeřichová
19.11.2023 17:04
Blanko, bohužel lidská hloupost je nekonečná. Za psa zodpovídá jeho majitel. Žádná morální ani finanční satisfakce nemůže kompenzovat trvalou zdravotní újmu a všechny důsledky, které řešíš od vzniku této nešťastné události. Ráda bych věřila, že jednání na městském úřadě a městské policii bude alespoň trochu úspěšné. Ani v Praze pochůzkáře nevidět. Máš můj obdiv za statečnost a trpělivost. Posílám moře dobré energie. :-)
Blanka Lazarová
19.11.2023 14:29
Paní Kolářová, situace se řeší na všech úrovních ( majitel psa, Policie, MČ, právník,....) Jak to vše dopadne teprve čas ukáže.
Hana Polednová
11.11.2023 18:35
Blani, naprostý souhlas. To, co tě potkalo, mě vyděsilo. Také u nás nevidím, že by někdo sledoval v parku pejskaře, ale městská policie dokáže stále dávat pokuty za stěrače kvůli parkování. Jsem na FB ve skupině, kde se toto pravidelně probírá kvůli pokousání lidí i psů. A stále jsou majitelé, kteří toto nerespektují a respektovat nebudou, dokud se něco nezmění a nedostanou přes prsty.
Lenka Kočandrlová
11.11.2023 17:20
U nás na vsi vidíme policii jedině v autě - objedou dokola - a jedou zase pryč. A to je vše, 1x za týden. Co se týče velkých psích oblud: měly by mít povinně na hubě košík,pak by těžko mohly někoho pokousat. jenže ti jejich páníčci jim je nedávají,ani když jsou si vědomi nevychovanosti svého psa ! Kolikrát už jsem litovala,že nemám u sebe takový ten elektrický obušek na dobytek, hned bych ho byla použila na psy,kteří drze na člověka skáčou , zašpiní mu oděv,roztrhají punčochy a jejich páník jen žvástá něco o hravém pejskovi,von vám nic neudělá....!!! Už jsem zkusila se dožadovat vyčištění kalhot a bundy,ale to už jsem říkala do zad zrychleně odcházejících majitelů psů.
Soňa Prachfeldová
11.11.2023 07:16
Blanko, měla jsi opravdu těžké měsíce, přeji ti, abys byla již úplně v pořádku. Souhlas, pochuzkaře nevidět, autem se jen projíždí a lidé to vědí, zejména ti neukáznění.
Marie Měchurová
10.11.2023 09:55
Blanko, máš recht. Přeji Ti, ať jsi brzo jako čiperný pejsek, který ale nekouše. Těším se do Prahy.
Hana Rypáčková
10.11.2023 08:43
Ano Blanko, pochůzkářů je málo a když dva potkáš, vesele se s parťákem baví.. Jinak jen projíždějí městem . Ovšem jednou mne chtěl jeden na kole pokutovat, že není Ela na vodítku. Poslala jsem ho dozadu k ostrovu, kde jsou velký psi na volno. Ze chvilku jel kolem a když jsem se divila, že tam nedojel, řekl, že začíná pršet. Ptala jsem se na něho a prý to je jen pomocník, ten, co hlídá v září děti na přechodu ke škole. Je to marný...Neříkám, že nedělají nebezpečnou práci, ale neustále chtějí doplnit stavy a marně.
Marie Ženatová
10.11.2023 07:54
Milá Blanko máš skutečně velikou pravdu. I já se bojím volně pobíhajících psů už proto, že v mé širší rodině také už došlo dvakrát k bolestivému pokousání.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA