Ilustrační foto: Pixabay
Povídka: Osm oříškových čokolád
13. 12. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Černá
14.12.2023 09:04
Jo, slovenský přechod, taky jsme si užili. V roce 1984 jsme se vraceli taky z Jugoslávie. Vzhledem k tomu, že máme pravdomluvné dítě, si nás trochu vychutnali, ale spíš se nudili a bavili. Měli jsme škodovku a protože jsme jeli na noc a tak nějak přespávali v autě, samozřejmě špinavé prádlo jsme měli nahoře. Ale nemuseli jsme všechno vyndat, jen něco. Před námi pouštěli totiž nějaké slovenské diplomaty a přišel je pozdravit i sám velký celník. Takže osm chlapů čučelo na mé použité spoďáry a manželovy fusekle. Dnes se tomu směju, ale tenkrát při představě, že vše vyndaváme, mi bylo ouvej. Ale asi se nudili, trochu nás podusili a nechali jet.
Helenka Vambleki
13.12.2023 20:42
To já si zase pamatuju, jak jedna slečna nenapsala při návratu z NDR do celního prohlášení svůj čerstvý zásnubní prstýnek a pořádně jí ho proclili
Jarmila Komberec Jakubcová
13.12.2023 20:26
Díky za připomenutí časů dávno minulých. Také jsem zažívala velmi přísné kontroly při cestách do NDR. Jednou mojí kamarádce dokonce dali pod rengen pohraničníci NDR namazaný chleba, protože si asi mysleli, že mezi krajíci jsou ilegálně převážené marky.
Zuzana Pivcová
13.12.2023 17:46
Připomněl jste mi přísné vlakové kontroly při návratu z bratrské země NDR. Nebyly jsme žádné prototypy turistek, vezoucích boty, záclony, dětské oblečení, a přesto se před kontrolou napřed uzamkly toalety, aby se tam nemohl někdo ukrýt, a pak se kontrolovalo. Kdo působil příliš sebevědomě, šel na řadu jako první, vykládaly se věci i ze silonových nákupních taštiček, zkrátka vše. Víc než nalezení nedovoleného´zboží mělo toto vše spíš charakter ponížení člověka. Jednou při cestě letadlem na kurz do Berlína jsem zažila i osobní prohlídku, naštěstí to byla žena a ta se mi pak překvapivě tiše omluvila.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA