FOTO: Jana Pazourová
Chvála vánočním tradicím
31. 12. 2023Přemýšlím o tom, jak si ty tradice, rituály a všelijaké vánoční trachtace užívám, čím dál víc. Jak se těším, až ta horda příbuzenstva na Hod boží dorazí!
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Soukupová
2.1.2024 13:33
Jano, smekám. Po takových Vánocích napsat krásně realistický příběh a kus dokonce v nářečí, to je fakt obdivuhodné. Nás bylo o Štědrém večeru 9, (bez psů a koček), a i tak mi to dalo dost zabrat. Ale jsem za to ráda a doufám, že vnoučata budou jednou na ty "neklidné" Vánoce u babičky vzpomínat.
Soňa Prachfeldová
1.1.2024 16:57
Tak to je paráda. Tolik lidstva najednou, pěkná rachota. A snad alespoň jeden den volna. K nám to chodí na střídačku už před štědrým dnem a končí to po svátcích. Navíc se u mě stejně sejdou všichni. Tak jsem pak unavená a šťastná a pak šťastná, že nastane všední čas.
Anna Potůčková
1.1.2024 14:03
Rok co rok díky tomu že bydlíme s mladší dcerou pod jednou střechou trávíme společné Vánoce. Má 3 malé děti a ta radost z rozbalování dárků je nepopsatelná. Na tu chvíli se vždy moc těšíme. Společná večeře bývá u nás, mezitím co ona si udělá vše okolo dětí a pokládání dárků s manželem umyjeme nádobí po 7 lidech a pak jdeme k dceři o patro výše, kde jsou už pro všechny připravené dárky pod stromečkem. Starší dcera zase bydlí pod jednou střechou s rodiči svého manžela, tak tam je to podobné jako u nás.
Alena Velková
31.12.2023 19:49
Jano super...i my u nás stěhovali nábytek, abychom se vešli...ale proti vám to byla sranda...na Štědrý den nás bylo 13 a 4 psi...rodinná kapela hrála koledy a Elvise a Bobina do toho táhle vyla...ten Betlém je skvělý nápad pro příští rok :-))
Rostislav Mraček
31.12.2023 19:41
I když je to u nás podobné, navíc koledy vyhrává rodinná dechovka, Ježíškovo zvonění ani slyšet není, neuměl bych to tak vtipně popsat! Jedinečné! A dík za ukázku nářečí.
Naděžda Špásová
31.12.2023 16:48
Máte muj obdiv. Tohle fakt nezávidím, už proto, že já Vánoce beru jako nutné zlo. Nikdo mě nenaučil je mít ráda, spíš naopak. Přeji vám a celé vaší rodině hodně štěstí a zdraví do roku 2024. :-)
Jana Kollinová
31.12.2023 12:06
Tak pod takovou invazí příbuzenstva bych se zhroutila, máte můj obdiv. Já jsem si dávkovala vánoční adrenalin ve dvou etapách, a k mému údivu, nejmladší rodinný klan byl totálně vyčerpaný vlastními oslavami dva dny před tím, tak občas náctiletým občas padala hlava. V den oslav kulminoval úplněk a odliv energie oslabil jinak odolné a empatické rodiče.
Dana Straková
31.12.2023 11:20
Tak já na rozdíl od paní Libuše trochu závidím, ale hlavně moc přeju...
Daniela Řeřichová
31.12.2023 10:45
Moc pěkné. Takhle to u nás bylo donedávna. Přeji, ať vám ta pospolitost a radost ze vzájemného setkávání vydrží co nejdéle.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA