Fotoblog plný chutných a nechutně nezdravých jídel
Všechny fotografie: Jaromír Šiša

Fotoblog plný chutných a nechutně nezdravých jídel

8. 1. 2024
Zvláště my odrostostlejší potvrdíme, že také gastronomie přináší orgasmus, a tak se v honbě za ním nezdravě přejídáme. No, vím o výstižnějším výrazu. Bagatelizovat to ale nelze, protože mnozí z nás holdují zdravému způsobu života.

Dietní redukci váhy jsem párkrát vyzkoušel, ale málo platný, chuťové pohárky na ni nemám nastavený. Naštěstí moje nadváha je v řádu snesitelných kilogramů a při mém věku a pohybu se už nemíním žinýrovat, tak proč si nedopřát třeba klasiku,

article_photo

Vepřo knedlo zelo, s variantou uzený s bramborovejma.

article_photo

Možností knedlíků a zelí je několik a

article_photo

místo zelí neuškodí špenát.

article_photo

Ve vyhlášené letohradské nádražce je poměr množství, chuti a ceny jasně ve prospěch množství, chuti a ceny. Tento příděl lze pořídit za kilo a nají se dva.

article_photo

Řízky jsou oblíbené jídlo, tato kombinace je běžná v České Skalici,

article_photo

ale většinou se podává s přiměřeným množstvím bramborovýho salátu.

article_photo

Ledvinky jsou dobrota,

article_photo

stejně jako pajšl.

article_photo

Nevím, jestli v Maďarsku vůbec tuší, že existuje segedínský guláš a i kdyby, určitě ne s knedlíkem.

article_photo

A tak teda ještě další guláše

article_photo

v různým provedení,

article_photo

zde doplněný svíčkovou. To je tak, když se dva na jednom jídle neshodnou.

article_photo

Nebo jen tak s chlebem nebo spíš ve chlebu.

article_photo

Rajská s karlovarskejma, někdo se po ni může utlouct.

article_photo

Jako prototyp nezdravý a velice chutný výživy mám v bohaté dokumentaci zabijačku.

article_photo

S ní je těsně svázáno prejtovo, kroupovo, bramborovo a zélovo.

article_photo

Ovar s křenem a hořčicí jak by smet, to ani není třeba zdůrazňovat.

article_photo

Vlastně i škvarková pomazánka do výčtu patří.

article_photo

Takový malý, vzadu schovaný, upejpavý, pečený kolínečko.

article_photo

Stejky v přehledu reprezentuje bizonní na slámě.

article_photo

Tři druhy knedlíků, dva druhy zelí, omáčka zvlášť, všeho co hrdlo ráčí, to je kačena od pani Janáčkové z Jizerských hor.

article_photo

Oddělení obzvláště nezdravých jídel, zvláště v deset večer, otvírá tatarák.

article_photo


Smažená jídla jsou obecně dobrá a nezdravá,

article_photo

i když neobsahují maso, ale

article_photo

dá se to přerazit zeleninou.

article_photo

K smaženým je třeba samozřejmě přiřadit také bramborák, který

article_photo

se někdy dá dobře ukrýt do zeleniny.

article_photo

Tak teda ještě jedna dvojkombinace nebo spíš čtyřka.

article_photo

Tato kombinace mi evokuje scénu ze Švejka, když doktor Grünstein pravil...Já vás tady léčím a vy se dobrovolně zabíjíte žrádlem.

article_photo

Pozoruhodnou rybí kombinací se pomalu dostávám k jídlům zdravějším.

article_photo

Čočka rozhodně zdravá je a díky vysokému obsahu železa, zinku, fosforu a vitamínu B6 je ve skromnějším provedení vhodná pro vegetariány.

article_photo

Uzení patří k nejstarším způsobům konzervace masa. Neprávem trpí mýtusem, že obsahuje polycyklické aromatické uhlovodíky, který mohou být nebezpečný. To se ale týká především grilování. Jako příloha se k němu hodí fazole.

article_photo

A co třeba prokazatelně domácí dietní sekačka,

article_photo

Knedlíky mohou mít mnoho náplní. Uzený se hodně hodí,

article_photo

ale stejně tak na sladko,

article_photo

v různého počtu. Zaleží na stupni vyváženého přežírání.

article_photo
article_photo
article_photo

A pak tady máme klasický hospodský chuťovky a

article_photo

různě plněný moučníky,

article_photo

štrúdly, zvláště vhodný pro cyklisty a

article_photo

mlsky.

article_photo

Všechno vyfocený mi komplet proniklo zažívacím ústrojím, ale zase tak hrozný to se mnou není, pač nad městem mám zahradu, a tam si vesele pěstuju,

article_photo

ale když příjdou kroupy, nejraději praštil...

article_photo

Ale i tak si tam spokojeně žiju v poustevně s koupelnou a Karlem,


article_photo

a v létě když ráno vstanu, dám si snídani.

article_photo

Domů samozřejmě taky něco odnesu a

article_photo

připravím.

article_photo

Například červená řepa je nejlepší s fenyklem.

article_photo
 
V mnohém jsem soběstačný. Nekupuju brambory z Egypta a fazole z Chile a v čerstvostí snadno porazím i Lídl.article_photo

Základ zdravý stravy je ale především nepřežírat se.

article_photo

Přepíjení zase tak moc nevadí.

article_photo

A na závěr dezert, třebáááá...

article_photo
 
Že bych na něco zapomněl? Ale kdepák, naopak, to nejlepší přece nakonec. Za rok jich tak padesát dám.
fotografování gastronomie
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Tak to opravdu smekám, perfektní nabídka. Jen hluboká noc mi brání, abych takto namlsaná šla otevřít lednici.
Marcela Pivcová
Ještě štěstí, že jsem večeřela, jinak bych musela okamžitě otevřít lednici a rychle hledat něco podobného z Vašich dobrot. Zítra bych pak nejspíš vydala nejméně jeden důchod za nákup surovin a vařila bych a jedla... Především bych si dala maso, různé knedlíky, zelí, špenát... ovocné knedlíky nebo šlehačku bych asi vynechala. K pití pak vínko, pivo ne. Tak co já si tedy dám zítra? - ale doopravdy: dnes mi z obědu zbylo trochu leča...
Dana Puchalská
A tak uvažuju ještě o sladké tečce na závěr. Asi to bude palačinka s domácím hruškovým džemem a šlehačkou.
Dana Puchalská
To nemá chybu.... :-) :-) Mňamky neuvěřitelně dobré a krásně prezentované ... A to jsem právě dojedla poctivé halušky s brynzou.
Zuzana Pivcová
Vy jste neskutečný. Udělal jste mi chutě zdravými i nezdravými snímky.
Jana Jurečková
Fotky nádherný. A já znám jeden citát - není nezdravé jídlo, jen jeho množství. Druhá věc je dodržet to. Nejhezčí fotka - chatka s kocourkem. Díky.
Marie Měchurová
Jaromíre, Vy si teda dáváte!! Nezávidím, ale já bych to nedala, i když to na fotkách vypadá lákavě. Pár brambor, zeleninu a kousek masa, to si s chutí dám. Omáčky s knedlíkem, tak to nemusím. Když knedlíky, tak raději bramborové. Tak ať Vám ta chuť k jídlu ještě dlouho vydrží!!
Jaromír Šiša
Pani Jano, plně s Vámi souhlasím, porce jsou často likvidační, zvláště bych potom vypíchnul nádražní restauraci v Letohlradě, takže slovy Hujera...i já jsem s tím měl problémy :-)
Jana Šenbergerová
Pane Šišo, to je úctyhodná sbírka! Cokoli z vámi prezentovaného bych se nerozpakovala ochutnat. Nic lidského mi není cizí ... Jen ty porce by mi stačily třetinové. :-)
Jaromír Šiša
Moje jsou jenom fotky, ale vše z toho jsem jedl. A pak, gastronomie k cestování patří, i když třeba omul od Bajkalu ve výčtu neni :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 46. týden

Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?