Ilustrační foto: Pixabay
Problémy s očima boloňáčka
15. 1. 2024
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
17.1.2024 00:28
Já bych se přiklaněla k názoru, že je to genetikou. Měli jsme v rodině čtyři westiky, dá se říci že ve stejných podmínkách. Dva z nich měli rezavé chloupky okolo tlamy a rezavé konce pacek, dva naprosto beze zmény bílé barvy..
Zuzana Pivcová
16.1.2024 21:56
Znala jsem jen několik bílých pejsků od známých - boloňáčka nebo bišonka - a mohu najisto říct, že ve starším věku měli rezavé chlupy pod očima také. Nikdy jsem se na to neptala, ale asi se to stává.
Alena Gebauerová
16.1.2024 18:35
Byli jsme u 2 veterinářů, nepomohli, prostě genetická vada některých boloňácků, propláchnout kanálky pomůže na krátký čas a jinak otírám denně,
Jitka Hašková
16.1.2024 15:53
Anička Potůčková je mnohaletá chovatelka boloňáčků, i když s tím před několika lety skončila. Její rady jsou kvalifikované.
Jarmila Komberec Jakubcová
16.1.2024 15:12
Syn s rodinou mají dvouletou fenečku Boloňáčka. Když byla štěňátko, tak byla skoro béžová a dneska je skoro bílá. Snacha s ní pravidelně chodí do psího salonu, vypadá pak jako ovečka. Každý den ji snacha opláchne očička vlažnou vodou. Plemeno této rasy je úžasné, Sofinka je chytrá, štěká jen když hlídá a už se přátelí i s mojí malou kočičkou.
Naděžda Špásová
16.1.2024 14:47
Bílé pejsky nemáme, ale myslím, že bez vyšetření na veterině to nepůjde. Pak je ještě jedna možnost, najít si na internetu chovatele této rasy a poradit se s nimi. To bude asi nejlepší řešení. My máme pejsky už léta, ale ne bílé.
Alena Velková
16.1.2024 13:48
Naše Bobina je poněkud větší plemeno, ale ráda taky spoustu věcí olizuje např. již zmíněné ruce, hračky, ale i kovová futra od dveří nebo stojan na stromeček...žádný z našich psů to tolik nedělal...vaše otázka je zajímavá, možná jestli nechybí nějaké vitamíny? Příležitostně se zeptám na veterině, až tam budeme mít cestu.
Anna Potůčková
16.1.2024 13:38
Já sama mám doma 3 bolonáčky a ani jeden z nich nemá rezavé chloupky okol očí a pacek. U všech preventivně nad horními víčky jednou za čas chloupky střihám, aby nezasahovaly do očí. A stejně tak střihám chloupky na packách mezi polštářky. Každé 3 měsíce jsou všichni 3 v psím saloně, kde mě jich paní vykoupe a srst upraví (zkrátí). Nejezdíme už na výstavy, tak nevadí, že je mám v kratší srsti a jejich srst se tím pádem lépe udržuje. Má je ve věku 15. 14 a 10 let. Čili všichni jsou už v seniorském věku. Jednou týdně jim všem oči omyji kouskem vaty s čistou vodou a utřu druhým suchým chumáčkem vaty.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA