Všechny fotografie: Elena Valeriánová
Fotoreportáž: MUNA
4. 2. 2024Muna ovlivňovala celá desetiletí život obce Mikulovice. Co se vlastně skrývalo pod tímto krátkým názvem tvořeným pouhými čtyřmi písmeny?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
5.2.2024 19:40
Také je mi z tohoto článku smutno. Jak bylo napsáno níže, takových míst je spousta. Bývalý vojenský prostor Ralsko hyzdí nejen pozůstatky po vojenské činnosti, ale i po těžbě uranové rudy. Přitom je to opravdu kouzelný kraj v Ralské pahorkatině, který často navštěvuji.
Marie Měchurová
5.2.2024 15:20
Smutné čtení, ale třeba se stane zázrak, a najde se spasitel. Moc bych to Muně přála...
Jana Šenbergerová
5.2.2024 10:46
Eli, díky. Reportáž krásná, ale o to jsem smutnější, protože žiji v naivní představě, jak se uskutečňují původní plány na nové využití Muny. V počátcích zamýšlené obnovy tohoto trochu tajuplného místa jsme tam navštívili dva úžasné koncerty pod letním hvězdným nebem. Nezapomenutelné zážitky! Spirituál kvintetu se nepovedlo zprovoznit zvukovou techniku, tak zpíval a hrál obklopený davem. Hradišťan tam měl lepší podmínky (elektřina fungovala, jak měla) a Pavlicův zvučný hlas letěl už docela chladnou nocí ke hvězdám. Škoda nevyužitého potenciálu tohoto místa. Docela by mě zajímalo, kolik civilizací ještě zanikne, než se lidé poučí.
Alena Vávrová
4.2.2024 22:18
Zajímavé. Tady u nás kolem býv. letiště v Ralsku-Hradčanech, kde byla velká dislokace SA, by se toho taky ještě dost našlo.
Zuzana Pivcová
4.2.2024 20:15
Místa s vojenskou historií mě zajímají. Asi budu až do konce života poznamenaná svou dlouholetou prací ve Vojenském ústředním archivu. Děkuji.
Alena Tollarová
4.2.2024 17:52
Asi není pro obec úplně jednoduché poradit si s takovým "skvělým" majetkem. Zřejmě o co byl zájem, to se prodalo a zbytek chátrá a čeká, až se rozpadne úplně. Bohužel takových míst je spousta.
Jitka Hašková
4.2.2024 17:39
Dobře jsi to napsala Eleno, je to smutné. Takových míst je víc. Byla jsem šokovaná, když jsem před lety byla s kamarádkou na houbách ve Stráži pod Ralskem. Jsou tam ještě části lesa, kam se nesmí, protože je tam pravděpodobně nevybuchlá munice. Tam, kam se smí, je zarostlých mnoho různých kabelů, pěkně dlouhých, nikoho to netrápí. Příroda si s tím neporadí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA