Ilustrační foto: Pixabay
Každý mladý má svou babičku, někdy i dědečka
3. 3. 2024Jako houby po dešti se rozrostly útoky na sociálních sítích na seniory, kteří mnohdy pobírají slušnou penzi. „Já, chodím do práce, musím vstávat a dřu. Oni se válí doma a mají větší důchod než já mzdu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
6.3.2024 12:19
Pan Berka v článku prezentuje svůj subjektivní pohled na postavení seniorů v současné společnosti, s nímž se ve velké míře ztotožňuji, až na náhled na mladou současnou generaci. Ve svém okolí i v rodině mám prosperující a aktivní mladé lidi, kteří nestrádají, jsou empatičtí, mají dlouhodobé vize, nevyvolávají generační rozpory jako berličky k pofidérní virtuální slávě, případně ke stupni na žebříčku popularity a v tom nejhnusnějším případu - za úplatu. Pan Kalina se pohybuje zřejmě v jiné dimenzi, kde rodiče a prarodiče jsou nežádoucí entitou a tak pěkně zostra z anonymity své klávesnice to chce seniorům pěkně nandat. Je to jeho názor. Dle statistiky je takových virtuálních prudičů je 5%. Bohužel pro pana Kalinu, my, senioři, dýcháme stejné "vzduchy" jako on a na rozdíl od něj víme co činíme.
Soňa Prachfeldová
6.3.2024 10:49
Nevidím to tak zoufale. Média mají rády sledovanost a kde se to hádá a dokonce i sprostě, tím se zvýší sledovanost. Vše má své světlé i stinné stránky.
Helenka Vambleki
6.3.2024 10:36
Protože článek přebral Seznam, má už skoro 100 tisíc čtenářů je zajímavé číst i 200 komentářů tam: https://www.seznam.cz/komentare/26618429-kazdy-mlady-ma-svou-babicku-nekdy-i-dedecka
Helenka Vambleki
6.3.2024 10:30
Komentář - určitě mladého- pana Kaliny je jen důkazem, jak na nás spousta mladých nahlíží a tím staví tu nenávistnou bariéru mezi nás a je, kterým je neustále vtloukáno do hlavy, jací vyžírkové jsou pobírači důchodu a jak ujídají chlebíček vlastním dětem a vnoučatůma pravnoučatům. Jenže stokrát opakovaná lež se stává pravdou a senioři se marně dovolávají té pravé pravdy, že bez jejich poctivé práce by v Česku nebylo skoro nic. Kdo postavil infrastrukturu, "králíkárny" k bydlení, školy, hřiště, nemocnice, kulturní domy, prodejny...? Ano, byli jsme to my a ze své mzdy jsme 35-40 let poctivě odváděli daně, ze kterých je nám dnes zaslouženě vyplácen důchod, který nám závidí ti, kteří zatím mají odpracován rok, dva
Dana Divišová
6.3.2024 09:19
Když čtu komentář pana Kaliny, už vím, jak málo stači k nenávisti vůči skupině lidí. Nevadí, že byli vzdělaní, pracovití, manuálně šikovní. Jen měli smůlu, že žili ve špatné době. To už tady bylo před 80 lety. A segregace se pomalu vrací. Odstrčit na okraj společnosti jako obtížný hmyz.
Jindřich Berka
6.3.2024 07:19
Ano pane Dostál. Závist je strašná vlastnost. Jsem rád, že když Pánbů naděloval, tak mě vynechal. Přeji Vám hezký den a pevné zdraví. Myslím to upřímně. Jindra
Dana Straková
6.3.2024 06:02
Článek zaujal, to znamená, že splnil to, proč byl napsán. Děkuji za něj panu Berkovi. A to že se komentáře od podstaty toho, co v něm je obrací k výši důchodů jen potvrzuje to, že "o peníze jde vždycky až v první řadě". A vždycky, když slyším, nebo čtu něco podobného, jako reakci pana Kaliny, vzpomenu si na hlášku jedné mé kolegyně Ta o stáří říkala, že nás v podstatě čeká skoro všechny. A kdo se toho bojí, nebo se mu to nelíbí, ať si "hodí mašli" za mlada.
Jiří Dostal
6.3.2024 02:44
:-) Tolik chápavých reakcí na chaotické výkřiky mezi titulkem a závěrečnou větou? Asi mě jala nepoučitelná závist, přitom si stačí připomenout s Werichem "to je blbý, to se bude líbit" Každému jeho bonbónek, aby si podumlal... :-)
Eva Braunová
5.3.2024 20:32
Mám odpracováno 43 roky fyzické práce a porodila jsem 3 děti,které pracují.Tak se budu válet a ještě Ti musím napsat,že ráno spím do devíti hodin.Tak pracuj,pracuj,ať máme na důchody.
Libuše Křapová
5.3.2024 17:34
A ví vůbec Honza Raška, co se tady vyskytlo za exota? Pochybuji, že redakce kontroluje každý příspěvek pod články.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA