Všechny fotografie: Pixabay
Je Světový den vrabců
19. 3. 2024Nejsem zrovna milovnice ptáků, ale vrabčáky mám ráda od dětství. Jsou to takoví obyčejní, sympatičtí všetečkové, kteří si vesele štěbetají, poskakují a poletují. Bohužel jsem je ale už dlouho neviděla. Někde se jistě vyskytují. Avšak v Praze vrabčáka aby pohledal.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladislava Dejmková
19.3.2024 15:29
U nás v Hradci jsem vrabce neviděla už dlouho. Ve městě je hodně strak, kavek a holubů. Za městem je to trochu pestřejší.
Alena Tollarová
19.3.2024 12:41
To já milovnicí ptáčků jsem :) Vím, kam na vrabčáky domácí i kam na vrabčáky polní. Těch domácích je samozřejmě víc, my jich máme na sídlišti plné keře. Když jde člověk kolem, jen to čimčarará. Stačí lehce tlesknout a v tu ránu je ticho. A po chvilce se osmělí a jedou nanovo ... vyfotit je není jednoduché, stejně jako jiné ptáky. Jsou rychlí, provokuji mě a pak se smějí mé neschopnosti. Mám je ráda, ostatně jako vše živé kolem nás :)
Marie Měchurová
19.3.2024 12:15
Věro, děkuju. Zase jsem chytřejší. Vrabců u nàs máme docela dost, hlavně v zimě. Přiletí vżdy celé hejno pro semínka, oříšky a jiné dobroty...
Miloslava Richterová
19.3.2024 12:08
Vrabci odjakživa k venkovu patřili, prima článek i foto, díky, jen der se vloudilo..
Alena Velková
19.3.2024 10:40
Zajímavý článek. U nás na Bílé hoře se začali vrabci znovu objevovat před pár lety, ale zároveň tu máme velké množství strak, tak snad je zase nevyženou.
Jan Zelenka
19.3.2024 10:17
Věrko, jak jsem ti už říkal, článek je perfektní a fotky jsi vybrala moc pěkné. U nás nejsou ani vrabci, ani jiní ptáci. Občas přeletí holub, nebo kos. Před deseti lety jich tu bylo plno. Ale před lety jsme zažili velká hejna vrabců v hotelu Sonesta Beach v sinajské Tabě. Běhali přímo mezi lidmi a loudil. Mám, fotku, ale není kvalitní, nemohu ji dát.
Libuše Křapová
19.3.2024 09:37
Hezký článek i fotky, dík, Věrko :-) Vrabců je teď opravdu o hodně méně. Vzpomínám na fámy nedávných let, kdy nějaký inženýr z Moravskoslezského kraje prohlašoval, že je unášejí a tak zachraňují mimozemšťané. Ale všechny neunesli. Zrovna před pár dny jsem je viděla v u nás v křoví. Poskakovali a o něčem se docela hlasitě dohadovali :-)
Dana Straková
19.3.2024 09:35
Děkuji za zajímavý článek. Vrabčáků máme docela dost, ale netroufala bych si říct, ke kterému druhu patří. A co vrabec "nádražní', těch bývalo v kolejištích vždycky spousty, že by taky vymizel? Snad ne :-)
Dana Puchalská
19.3.2024 09:30
Moc hezké. Já osobně naposledy viděla hejno vrabců v Bechyni na náměstí
A přitom v dětství jsem jich vídala hodně.
Naděžda Špásová
19.3.2024 09:26
Věrko, moc hezky napsané, vrabce máme na sídlišti v keřích, veselé si tam švitoří. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA