Jitka Chodorová
13.2.2013 10:58
Zuzko,žijeme opravdu rozdílné životy a ať chceme,nebo nechceme,navzájem si tak trochu závidíme,vždyť jsme jen lidi,nejlepší by asi bylo,kdyby žena v našem věku mohla mít chápavého muže,úspěch v práci, hodné děti a roztomilé vnuky,navíc dům plný kytiček,hodně zdraví,cestovat a k tomu to trochu toho pověstného štěstíčka,všem bych to přála,ale to byla nuda,a potom,o čem bychom psaly ty naše básničky a povídky.Takhle nám bylo dopřáno každé jen něco z toho,já ti trochu závidím,že bydlíš v Praze,třeba v paneláku,ty by jsi možná chtěla mít vnuky,jaké mám já.Taky rozumím tomu,že by jsi klidně chtěla muže,který by byl rád,že je s tebou doma,že k tobě prostě patří.I já jsem tomu ráda,že ho tu mám,jen tak trochu hledám blechy,abych mohla svým kamarádkám na 60tce předkládat ty moje veršovačky.Jiná věc jsou vzpomínky,další moje básnička bude z tohoto soudku.
Tak děvčata,jsem moc ráda,že vás všechny mám.Jitka
Zuzana Pivcová
13.2.2013 10:06
Ještě chci říct, že kdysi jsemnarozdíl od jiných neměla ráda píseň Rottrové, že muž jí dřív nosil sněženky a běhal pěšky do schodů a teď jen řekne:To jsem rád, že jsem doma, a jí už žádné vyznání. Říkala jsem si kolikrát, a to platí i dnes, že bych někdy ráda vyměnila pracovní úspěchy, zahraniční služební i soukromé cesty a také milostné verše za to, aby sebou někdo plácl na gauč a řekl, že je rád, že je doma. Jsem blbá, ženy?
Olga Štolbová
13.2.2013 09:42
Jitko,jakýpak prohraný boj.Dlouholeté soužití přináší
mnoho různých problémů,hoď to za hlavu.Ty přece nejsi sama,máš děti,vnuky,zvířata,kytičky a máš nás v ÍČKU.
Básnička je hezká a smutná,příště prosím něco veselého.
Nina Šachová
13.2.2013 08:28
Krásně vyjádřeno, Jitko. Tomu určitě rozumí každá žena.
Zuzana Pivcová
13.2.2013 07:36
Tohle by bylo dost bolestné poznání po všem hezkém, prožitém během let. Také jsem chtěla nedávno napsat něco, kde bylo o "samotě ve dvou", ale couvla jsem od toho a nebylo to mé resumé. Nenech se porazit samotou ve dvou, není absolutní.
Jarmila Peerová
12.2.2013 18:40
Samota je vždy zlá,ve dvou ještě více bolestná...smutná a bolavá básnička ze srdce raněného tryská,ale napsala jsi ji Jituško pěkně,jako vždycky....