Úvodní foto: Jan Zelenka, ilustrace v textu: Pixabay
Kurzivka jarní
3. 4. 2024Jaro obvykle přichází už v březnu. Pokud na to ovšem nezapomene, jak se to občas stává. Přichází opatrně, připravené bojovat o své místo v kalendáři se zbytky mrazivé zimy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
4.4.2024 17:33
Na stará kolena už není nic takové,jako bývalo v dětství,nebo za mlada. Kuličky hliněnky i skleněnky ještě mám, ale už není ta chuť - udělat patou důlek a dohodnout se,kdo bude hrát,kdo si první hodí, ty dohady,jestli někdo nemá blíž než druhý,potom hesla :Příroda leží - hra běží ! Nesmělo se odmetat smetí z cesty kuličce....Jo a ta lýtka ? Mám já ještě nějaká lýtka ? Mívala jsem je často zapálena,ale skončilo to,jak jsem se vdala, pak už nějaké zapalování nemělo smysl. Tak nějak je v životě lidském čas vymezen ve svém průběhu na různé chování, očekávání a konstatování. Nejde nic vrátit,co bylo, člověk stojí na autobusovém nádraží,odkud kdysi jezdil do školy, rozhlíží se,kde jsou ti spolužáci,kamarádi,ti kluci,co se nám líbívali - a ono nikde nic, člověk tam stojí sám,a najednou je starý.....
Jan Zelenka
4.4.2024 10:37
Paní Straková, ta kurzivka je psaná s velkou nadsázkou. Já si vlastně na nic nestěžuji. Jestli mi něco v současnosti vadí, tak jsou to stoupající zdravotní problémy. Ale díky za komentář.
Dana Straková
4.4.2024 07:11
Já nevím, na co Vy si pane Jendo vlastně stěžujete...Píše vám to pořád krásně a hezkých děvčat, která můžete pozorovat ze své oblíbené restaurační zahrádky je přece taky spousta. A že už to jaro s vámi tak necloumá, jako za mlada? No to bych neviděla jako velký problém, aspoň a ta děvčata nepůsobíte dojmem "starého obšourníka" :-)
Marie Magdalena Klosová
3.4.2024 17:44
Kuličky mě vracejí do dětství, i když já je nehrála, a petanque do Francie, kde ho hrají "na každém rohu". A na chalupě si ho zahraju i já se svými vnuky.
No a lýtka?! Ta by se zapalovala ... mm
František Matoušek
3.4.2024 15:32
Hezký počteníčko. Kuličky, taneční, lýtka, holky. Jó, znám. Znám i Jaro a mám ho rád. Roky přibývají, ale nevzdávám to.
Alena Velková
3.4.2024 15:20
Hezky jste to napsal. I já patřím k těm, co nesnášejí zimu, takže si teď lebedím.
Jan Zelenka
3.4.2024 13:52
Zdeno, díky za naději. Mně už ale to zapalování také trochu drhne. Co dělat. Ale žít se musí a zkoušet taky. Co kdyby!
Zdenka Soukupová
3.4.2024 12:55
Hergot Honzo, my holky jsme tu pořád! Jen to zapalování nám všem jde asi trochu pomaleji. Ale nevzdáváme to!
Jana Kollinová
3.4.2024 12:12
Vnímám intenzitu jarní životadárné síly Přírody, navzdory tomu, že jsem v zajetí jarní únavy. Vím, že je to přechodný stav, ale znemožňuje mi naplno přijmou nabízenou jarní energii.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA