Úvodní foto: Jan Zelenka, ilustrace v textu: Pixabay
Jak jsme kdysi chodívali do kina
16. 4. 2024Nelahozeveská náves nebyla jen obyčejnou venkovskou návsí. Bylo to frekventované, společenské centrum vesnice, se dvěma lavičkami pod zámkem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
19.4.2024 09:31
I já vzp0mínám na malé kino u nás ve vsi. Ráda jsem měla tu domáci atmosferu kterou dělalo teplo od násypných kamen, vedle kterých byla sedadla pro velké horko často pràzdná. Nad plátnem svítil nápis:" Za svobodu, život nový děkuj Rudé armádě, Stalinovi".
Jana Jurečková
18.4.2024 19:58
Já pocházím ze Světlé Hory. Kino bylo v sousední vesnici Andělské Hoře. Tam jsme chodili i do školy. Není možné si nevzpomenout! Paní Caletková prodávala lístky za 2 Kčs nebo 1 Kčs. Pokud bylo vyprodáno, mohli jsme si koupit na stání. Vzpomínám si na film Gappa. Vzadu sálu jsem seděla s kamarádkou a ostatními na zemi. Bylo prostě natřískáno.
Hana Rypáčková
18.4.2024 07:50
Hezké vzpomínky. Vybavilo se mi, jak jsme si mnohokrát koupili tolik lístků, aby film promítali, zvláště ty filmy s titulky. No,lístek za 2 Kčs , nekup to...
Naděžda Špásová
17.4.2024 10:04
Hezké vzpomínky, ve Vroutku bylo také kino, už dávno není. Pamatuji se na Jámu a kyvadlo, to se nezapomíná a Předčasný pohřeb. To bylo něco. Teď už chodím občas s dcerou jen na scifi.
Soňa Prachfeldová
17.4.2024 07:28
Milý clanek, hned po ránu jsem se usmála nad panem Vránou. A vybavil se mi náš výlet, krásný zámek a dobrý oběd u řeky.
Dagmar Vargová
17.4.2024 07:03
Díky za milou vzpomínku. Do kina jsme v mládí chodili snad každý týden. Stejně jako p. Žůrková 23:35 jsme si kupovali lístky do "první brázdy" (a "lízali plátno"). Zlaté časy.
Jiří Dostal
17.4.2024 05:17
:-) Pro babky dřív na vsi kostel/ býval radost jediná,/ teď však místo na modlení/ s vnoučaty jdou do kina :-) Ukrajinská častuška:-) Ze všech umění nejdůležitější je pro nás film :-) V. I. Lenin :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA